To je to što me zanima!

Par je spasio bebu kojoj je u nesreći napukla lubanja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SEKUNDE UŽASA: Vlado je oprezno vozio prema Hitnoj, a Ksenija i Antonija sjedile su odostraga držeći ozlijeđenog Nikolu i moleći se Majci Božjoj
Vidi originalni članak

Vlado (61) i Ksenija Crkvenac (61) iz Gornje Bistre vozili su se u Zagreb. Ugledali su automobil u kanalu uz cestu. Vlado je mislio da je olupina, no komešanje ga je natjeralo da stane i izjuri iz automobila. Shvatio je kako je vozačica izletjela s ceste. Pomogao joj je otvoriti vrata. Držala je bebu i vikala: "Uzmite dijete, uzmite Nikolu".
- Beba je imala kapicu na glavi, a krvi nije bilo nigdje, pa u prvi tren nismo vidjeli koliko je ozlijeđen. Majka mu je skinula kapu. Dijete je na glavi imalo udubinu veličine šake. Oko mu je plavjelo. Znao sam da nemamo vremena čekati Hitnu. Krenuli smo prema njima, prepričava zlatar dan koji nikada neće zaboraviti. Uključio je žmigavce i jurio prema Zagrebu istodobno razgovarajući s dispečerom službe za spašavanje. Dispečer je, osim s Vladom, razgovarao s liječnicima, koji su im jurili ususret. Žene su sjedile na stražnjem sjedištu, držale dijete i molile Majku Božju da sačuva mališana. Molitve su im uslišene. Dječaka su operirali u Klaićevoj bolnici te kazali kako tako tešku ozljedu u životu nisu vidjeli. Uklonili su puknutu kost i nakupine krvi iz mozga. Već sljedećeg jutra majka Antonija (26) nježno ga je držala u naručju i dojila.



BEBINA OBITELJ VRLO JE ZAHVALNA OBITELJI CRKVENAC

Supružnici Crkvenac u kontaktu su s obitelji stradalog dječaka i ubrzo će ga posjetiti.
- Neizmjerno zahvaljujem tim ljudima. Bit ćemo im zahvalni do groba što su stali i pomogli - kazala je dječakova baka Štefica Medvidović i briznula u plač. Dodala je da ne smije ni zamisliti što bi bilo s njezinim unukom da Vlado i Ksenija nisu naišli.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • drug Tito_1 11.11.2009.

    Ove bi predsjednik Mesić trebao odlikovati!

  • pula201 11.11.2009.

    Prelijepo...Svaka čast ovom bračnom paru...

  • hellokitty 11.11.2009.

    PREDIVNO :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare