To je to što me zanima!

Paraglajder se zapleo u vodove pa se sam spustio

Josip Barba (33) otišao je predaleko pa je krilo paraglajdera zapelo na niskonaponski električni dalekovod. Na sreću, prošao je bez ozljeda
Vidi originalni članak

Sa skupinom zaljubljenika u paraglajdere spuštao sam se s uzletišta kraj mjesta Radoboja blizu Krapine. Otišao sam predaleko i krilo paraglajdera mi je zapelo na niskonaponskom električnom vodu, ispričao je Josip Barba (33) iz Zaprešića. Ostao je pričvršćen sigurnosnim pojasevima visjeti samo metar od zemlje. Pribrano je otpustio pojaseve i pao na zemlju. Nespretno je doskočio i otkotrljao se u potok, no srećom, izvukao se bez ogrebotine.
- Ne znam tko je zvao vatrogasce, no nismo imali previše posla. Kad smo stigli, mladić je već skočio. Nije bio uzrujan. Preostalo nam je samo pažljivo skinuti paraglajder. Zapleo se u vodove blizu stupa - objasnio je Vladimir Slukan iz JVP-a Krapina. Josip Barba kaže da se uopće nije bojao.
- Stalo mi je jedino da skinu paraglajder. Polovnu opremu treba platiti i do 6000 kuna. Srećom, šteta na mojem paraglajderu je oko 750 kuna - rekao je hrabri mladić.
Paraglajderom leti već nekoliko godina. Tvrdi da nikad nije imao sličnih nezgoda.

LJUBITELJI VISINA VISJELII SU S DALEKOVODA ALI I POGIBALI
U lipnju 2006. mladu padobranku Rominu Stelini (28) prevario je vjetar. S kolegama iz riječkog aerokluba prvi je put skočila iz zrakoplova, no ubrzo se promijenio smjer vjetra i zaplela se u žice dalekovoda. Izvukla se bez ogrebotine. No sreća ljubiteljima visina nije uvijek naklonjena. Istoga mjeseca u padu je poginuo zmajar Josip Pučko (48) iz Male Mlake kraj Zagreba. Nakon zagrebačkog aeromitinga motornim se zmajem zabio u stan na devetom katu zgrade na Prisavlju. Inspektori su utvrdili da je pokušao zmajem proletjeti između dva nebodera, no izgubio je kontrolu nad letjelicom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gepufna 28.01.2008.

    Stvarno ne vidim razloga čemu dodavati onaj podtekst niže koji nema veze s vezom. Kakve veze ima dalekovod sa zgradom i motorni zmaj sa paragliderom? Kad uspoređujete padobrance sa paragliderima miješate kruške i jabuke, pogreška je ekvivalentna kao kad nogomet uspoređujete sa rukometom. Nemate pojma o ničemu, znate samo servirati čušpajz.

  • buzdovan 27.01.2008.

    Koliko se to paraglajdera zaplelo u vodove!? U jednom članku pišete da su ga spasili vatrogasci ( \"atrogasci\" ), a u drugom da se spustio sam. U jednom je pao u potok u drugom se naknadno otkotrljao... A da se ipak malo organiz irate? Upalite svijetlo... Novinar Admin se iscrpio nepotrebno brišući komentare pa nije skužio dva ista članka o istom događaju s različitim informacijama!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare