Obavijesti

News

Komentari 2

Paraglajder se zapleo u vodove pa se sam spustio

Paraglajder se zapleo u vodove pa se sam spustio
4

Josip Barba (33) otišao je predaleko pa je krilo paraglajdera zapelo na niskonaponski električni dalekovod. Na sreću, prošao je bez ozljeda

VIDEO

Sa skupinom zaljubljenika u paraglajdere spuštao sam se s uzletišta kraj mjesta Radoboja blizu Krapine. Otišao sam predaleko i krilo paraglajdera mi je zapelo na niskonaponskom električnom vodu, ispričao je Josip Barba (33) iz Zaprešića. Ostao je pričvršćen sigurnosnim pojasevima visjeti samo metar od zemlje. Pribrano je otpustio pojaseve i pao na zemlju. Nespretno je doskočio i otkotrljao se u potok, no srećom, izvukao se bez ogrebotine.
- Ne znam tko je zvao vatrogasce, no nismo imali previše posla. Kad smo stigli, mladić je već skočio. Nije bio uzrujan. Preostalo nam je samo pažljivo skinuti paraglajder. Zapleo se u vodove blizu stupa - objasnio je Vladimir Slukan iz JVP-a Krapina. Josip Barba kaže da se uopće nije bojao.
- Stalo mi je jedino da skinu paraglajder. Polovnu opremu treba platiti i do 6000 kuna. Srećom, šteta na mojem paraglajderu je oko 750 kuna - rekao je hrabri mladić.
Paraglajderom leti već nekoliko godina. Tvrdi da nikad nije imao sličnih nezgoda.

LJUBITELJI VISINA VISJELII SU S DALEKOVODA ALI I POGIBALI
U lipnju 2006. mladu padobranku Rominu Stelini (28) prevario je vjetar. S kolegama iz riječkog aerokluba prvi je put skočila iz zrakoplova, no ubrzo se promijenio smjer vjetra i zaplela se u žice dalekovoda. Izvukla se bez ogrebotine. No sreća ljubiteljima visina nije uvijek naklonjena. Istoga mjeseca u padu je poginuo zmajar Josip Pučko (48) iz Male Mlake kraj Zagreba. Nakon zagrebačkog aeromitinga motornim se zmajem zabio u stan na devetom katu zgrade na Prisavlju. Inspektori su utvrdili da je pokušao zmajem proletjeti između dva nebodera, no izgubio je kontrolu nad letjelicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.