Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paraglajder se zapleo u vodove pa se sam spustio

Josip Barba (33) otišao je predaleko pa je krilo paraglajdera zapelo na niskonaponski električni dalekovod. Na sreću, prošao je bez ozljeda

24sata
Foto: 24sata
2 komentara

Sa skupinom zaljubljenika u paraglajdere spuštao sam se s uzletišta kraj mjesta Radoboja blizu Krapine. Otišao sam predaleko i krilo paraglajdera mi je zapelo na niskonaponskom električnom vodu, ispričao je Josip Barba (33) iz Zaprešića. Ostao je pričvršćen sigurnosnim pojasevima visjeti samo metar od zemlje. Pribrano je otpustio pojaseve i pao na zemlju. Nespretno je doskočio i otkotrljao se u potok, no srećom, izvukao se bez ogrebotine.
- Ne znam tko je zvao vatrogasce, no nismo imali previše posla. Kad smo stigli, mladić je već skočio. Nije bio uzrujan. Preostalo nam je samo pažljivo skinuti paraglajder. Zapleo se u vodove blizu stupa - objasnio je Vladimir Slukan iz JVP-a Krapina. Josip Barba kaže da se uopće nije bojao.
- Stalo mi je jedino da skinu paraglajder. Polovnu opremu treba platiti i do 6000 kuna. Srećom, šteta na mojem paraglajderu je oko 750 kuna - rekao je hrabri mladić.
Paraglajderom leti već nekoliko godina. Tvrdi da nikad nije imao sličnih nezgoda.

LJUBITELJI VISINA VISJELII SU S DALEKOVODA ALI I POGIBALI
U lipnju 2006. mladu padobranku Rominu Stelini (28) prevario je vjetar. S kolegama iz riječkog aerokluba prvi je put skočila iz zrakoplova, no ubrzo se promijenio smjer vjetra i zaplela se u žice dalekovoda. Izvukla se bez ogrebotine. No sreća ljubiteljima visina nije uvijek naklonjena. Istoga mjeseca u padu je poginuo zmajar Josip Pučko (48) iz Male Mlake kraj Zagreba. Nakon zagrebačkog aeromitinga motornim se zmajem zabio u stan na devetom katu zgrade na Prisavlju. Inspektori su utvrdili da je pokušao zmajem proletjeti između dva nebodera, no izgubio je kontrolu nad letjelicom.

Možda vas zanima i ovo:
Message