To je to što me zanima!

Paraglider (32) je pao na Visu i ozlijedio kralježnicu

Letač se spustio na 20 m visine i iznenada pao. Udario je leđima u gusto grmlje i ostao nepomično ležati. Helikopter ga je odvezao u splitsku bolnicu
Vidi originalni članak

Jerko Odžak (32) iz Hrvaca kraj Sinja letio je u ponedjeljak na paragliderskom natjecanju u preciznom slijetanju u Komiži na Visu. Kad se spustio na 20-ak metara iznad zemlje, iznenada je pao. Udario je leđima u gusto grmlje nedaleko od točke na koju su paraglideri  slijetali te ostao nepomično ležati.
- Prebacili su ga u komišku ambulantu, gdje ga je pregledala liječnica Ivančica Popovska i pozvala helikopter da ga prebaci u splitsku bolnicu. Vidio sam ga kako leži u kombiju Hitne pomoći. Čini mi se da je bio u redu. Stisnuo je obje šake i viknuo mi: 'Dobro je, dobro je’ - ispričao nam je čitatelj Igor Bjažević Lula, koji je i snimio fotografije.
Jerko Odžak je iskusan letač, no ovo mu, kaže Bjažević, nije prva nesreća.
- Upoznao sam ga na Komiži prije sedam godina. Tada je pao i slomio ruku. Ovaj put, prema neslužbenim informacijama, ozlijedio je nekoliko kralješaka - ispričao je Bjažević.
U KBC-u Split rekli su nam da je paraglider Jerko Odžak izvan životne opasnosti, a podrobnije informacije nisu željeli davati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • damirAERO 08.12.2009.

    U mom poslu je najveci adrenalin poletjeti avion i znati da imas 200 ljudi koji imaju povjerenja u tebe da ce sve biti ok, a taj osjecaj krstariti zrakom i gledati svijet sa visine je nezamjenjiv.....

  • Shewolf 08.12.2009.

    Ja sam isto letila paragliderom na Visu prije par godina..i taj osjecaj ne bi dala ni za sto..da mi se da pruzit prilika isto bi letila svaki dan..nadam se da ce sve na kraju biti ok..drzim fige..

  • damirAERO 08.12.2009.

    Ja, kao pilot se ljepse osjecam u zraku i nebi to mjenjao ni za sto, na zemlji su ionako samo p__darije koje gledamo svakog dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare