Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paraglider (32) je pao na Visu i ozlijedio kralježnicu

Letač se spustio na 20 m visine i iznenada pao. Udario je leđima u gusto grmlje i ostao nepomično ležati. Helikopter ga je odvezao u splitsku bolnicu

Igor Blažević-Lula
Foto: Igor Blažević-Lula
6 komentara

Jerko Odžak (32) iz Hrvaca kraj Sinja letio je u ponedjeljak na paragliderskom natjecanju u preciznom slijetanju u Komiži na Visu. Kad se spustio na 20-ak metara iznad zemlje, iznenada je pao. Udario je leđima u gusto grmlje nedaleko od točke na koju su paraglideri  slijetali te ostao nepomično ležati.
- Prebacili su ga u komišku ambulantu, gdje ga je pregledala liječnica Ivančica Popovska i pozvala helikopter da ga prebaci u splitsku bolnicu. Vidio sam ga kako leži u kombiju Hitne pomoći. Čini mi se da je bio u redu. Stisnuo je obje šake i viknuo mi: 'Dobro je, dobro je’ - ispričao nam je čitatelj Igor Bjažević Lula, koji je i snimio fotografije.
Jerko Odžak je iskusan letač, no ovo mu, kaže Bjažević, nije prva nesreća.
- Upoznao sam ga na Komiži prije sedam godina. Tada je pao i slomio ruku. Ovaj put, prema neslužbenim informacijama, ozlijedio je nekoliko kralješaka - ispričao je Bjažević.
U KBC-u Split rekli su nam da je paraglider Jerko Odžak izvan životne opasnosti, a podrobnije informacije nisu željeli davati.

Možda vas zanima i ovo:
Message