To je to što me zanima!

Paralizirani pilot zmajem letio iz Velike Britanije do Australije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pilot lakih letjelica Dave Sykes posljednjih je 18 godina paraliziran od struka na dolje. Željan avanture prije 4 mjeseca krenuo je letjelicom iz V. Britanije u Australiju
Vidi originalni članak

Britanac Dave Sykes sletio je u Australiju i uspio svojom letjelicom preletjeti pola svijeta, piše Sky News. Nevjerojatan pothvat muškarca, koji je od struka nadolje paraliziran nakon što je prije 18 godina imao prometnu nesreću, trajao je četiri mjeseca. Ukupno je preletio oko 19.000 kilometara. 

Pilot Sykes prije svakog ulaska u letjelicu mora rastaviti svoja invalidska kolica. Na putovanju je posjetio 18 država i vidio oceane, pustinje i velike gradove. Krenuo je iz Yorkshirea u Engleskoj i četiri mjeseca kasnije sletio u Sydney. 

Problema je imao tijekom leta iznad Saudijske Arabije gdje je upao u pješčanu oluju, a iznad Irana su mu prijetili da će ga srušiti mecima. Ostatak puta je prošao bez problema.

- Kada sam konačno prilazio mostu u Sydneyju gotovo ga nisam vidio od magle. Ipak bio sam presretan što sam napokon tamo - rekao je Sykes koji već planira novu avanturu.

Kući u Englesku vratit će se 'normalnim' letom, a njegovu letjelicu dostavit će mu brodom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dobra_ameba 02.09.2011.

    Ova vijest je baš prigodna za Sky News hehe. I neka ovo bude pouka svim lijenguzama poput mene da možemo napraviti što nam srce želi, a ne što guzica želi hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare