To je to što me zanima!

Parazit poražen u županiji: Žinić tek četvrti s 4.957 glasova

Iz niza afera koje smo otkrili izdvojimo kako Žinić i dalje besplatno u državnoj kući iako je obitelj naslijedila druge nekretnine i više nisu nezbrinuti
Vidi originalni članak

Ivo Žinić nakon izbacivanja iz HDZ-a nije pronašao pobjedničku formulu u utrci za župana Sisačko-moslavačke županije.

Novi kandidat HDZ-a Ivan Celjak je nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta osvojio 48,57%, odnosno 32.410 glasova. Drugi je bio Daniel Berdais s 21,35%, a treći Damir Markuš iz Domovinskog pokreta s 9,24% posto. Ivo Žinić tek je četvrti sa 7,95 posto, odnosno 4.957 glasova.

Žinić je iz HDZ-a otišao nakon što su 24sata razotkrile niz njegovih afera s korištenjem državne imovine. Iz niza afera koje smo otkrili izdvojimo kako Žinić i dalje besplatno u državnoj kući iako je obitelj naslijedila druge nekretnine i više nisu nezbrinuti. Ured za stambeno zbrinjavanje već je pokrenuo reviziju ima li pravo Žinić na tu katnicu u Glini. I to još prije godinu i pol dana mjeseci. 

Apsurd je da odluku mora potpisati sam župan, pod čiju su nadležnost prešli uredi državne uprave. Slučajno ili ne, Žinić tu odluku odugovlači jer roka nema. Nadalje, Žinić bespravno već 26 godina koristi državni stan u Zagrebu. I zbog njega se spori s Ministarstvom branitelja. I njegov dožupan Roman Rosavec bio je akter niza afera. 

Za luksuznu kuću i vinograd u Voloderu u imovinskoj kartici naveo je pet puta manju vrijednost. Potom je prijatelju ‘nabrijao’ skupocjeni Audi A4 na račun županije. Rosavec je ostao u HDZ-u no nije se kandidirao za dožupana već sada želi biti gradonačelnik Popovače. Sadašnji gradonačelnik Josip Mišković (HSP) u prvom krugu je osvojio 43,27%, a Rosavec 37,75% glasova.

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, njegov bivši stranački kolega, koji je nakon potresa na Banovini gotovo “nestao”, nestao je i iz drugog kruga. Nakon svih obrađenih biračkih mjesta, u drugi krug ide nezavisni kandidat Ivan Janković, koji je osvojio 38,56% glasova i još jedan nezavisni, Radomir Lončarević, koji je osvojio 30,73% glasova. Kostanjeviću je nedostajalo 110 glasova za ulazak u drugi krug.

ODLUKA POVJERENSTVA Žinić mora platiti 12 tisuća kuna jer mu je HNS plaćao troškove za utakmice reprezentacije

Kostanjevićeva zamjenica Branka Bakšić, koja je danonoćno bila na terenu i pomagala stanovnicima stradalim u potresu uvjerljivo je pobijedila. Osvojila je 786 glasova, a protukandidatkinja iz SDSS-a Bojana Matijević tek 118 glasova. 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, ušao je u drugi krug. Prva je kandidatkinja HDZ-a Magdalena Komes s 29,14% glasova, a Dumbović je osvojio 27,60% glasova. Razlika između njih dvoje je oko 150 glasova.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Dalibor0704 07.10.2021.

    A kada treba iseliti nekog siromaška, dođe 30 interventnih policajaca i silom iseljavaju žene i djecu.

  • general lopov 17.05.2021.

    Da je neko drugi napisao za nekog političara da je parazit,dobio bi žuti!

  • zeljko65 17.05.2021.

    Pa nije mi jasno da se našlo skoro 5000 glasaca za ovog parazita

Komentiraj...
Vidi sve komentare