To je to što me zanima!

Parkiranje će plaćati u cijelom Zagrebu: 'Treba napraviti reda'

Oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže, a parkiraju na javnim površinama, trebaju biti ravnopravni, objasnio je ovaj potez Bandić
Vidi originalni članak

Zagrebačka Gradska uprava planira uvesti naplatu parkiranja u cijelom gradu, javlja Media servis, a prenosi tportal.

Gradonačelnik Milan Bandić pokušao je objasniti logiku iza ovakvog prijedloga, rekavši da je nakana uvesti parkiranje u cijelom gradu 'sa simboličnim cijenama s popustima i popularnim kartama za naše sugrađane'. 

- Oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže, a parkiraju na javnim površinama, trebaju biti ravnopravni. Ne možemo imati građane prvog i drugog reda - rekao je zagrebački gradonačelnik.

Dodao je kako sva parkirališna mjesta u Zagrebu koštaju grad Zagreb, koji ih održava. 

- Da ne govorim o čišćenju snijega i javnih prostora. To je javni prostor grada i treba napraviti reda s povlaštenim cijenama za građane -  rekao je Bandić.

ZET uvodi kartu od 6 kn: Ukida li se ona od 4 kn?

Osim toga, ZET planira uvesti nove cijene karte.

Uvela bi se karta za šest kuna za sat vremena vožnje, a ukinula bi se ona od 10 kuna. Razlog je pad prihoda ZET-a nakon što je početkom godine, a uoči lokalnih izbora, uvedena polusatna karta za četiri kune. 

- Mi ćemo do konca tjedna izići s tom informacijom. Kada smo uveli kartu od 4 kune to je bio probni rok kako će to funkcionirati. Nije problem samo tih 18 milijuna kuna koje smo ubrali manje u ovih šest mjeseci, nego je problem je u tome da nađemo pravi optimum intervala od 4 do 10 kuna - rekao je Bandić.

Gradonačelnik nije pojasnio hoće li se pritom ukinuti tramvajska karta od četiri kune.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • avim 19.10.2017.

    Prije izbora puno toga je ukinula i obećavao, sada nema izbora i mora vratiti izgubljeno parkinkom, prijevozom biti ce toga jos

  • 18.10.2017.

    Ok. Ebo 25 kn mjesecno u Novom Jelkovcu. Dobro ako ce to otvoriti 10 novih radnih mjesta. Sve 5. Ali, postoji ali, sada imamo situaciju da mnogi ne zele, ne mogu i nece to placati, ili nemaju uredno registrirane aute na svoje ime ili nesto drugo i tako mi sada imamo pune nogostupe auta, puna djecija igralista okolo zgrada, skrivenih iza kucica za kontejnere i to nikome ne smeta. Ovaj kaj provjerava pregledava samo aute na parkiralistu a ovi okolo stoje i nitko ih ne dira. Naravno, stoje gore jer mogu. Nema nikakvjh primetnih znakova k9ji bi to zabranili.Tako se sada po cesti voze djeca na biciklima, mame sa bebama u kolicima, invalidi u kolicima jer ne mogu proci nogostupima i prolazima oko zgrada.

  • zaki55 18.10.2017.

    Reda treba napraviti i Bandića odvesti u Remetinec.

Komentiraj...
Vidi sve komentare