To je to što me zanima!

Parlament odbio alternativne prijedloge za Brexit: Što dalje?

Za izlazak bez sporazuma 160 glasova je bilo za, a 400 protiv, dok je prijedlog zajedničkog tržišta 2.0, a što je blizu sporazumu koji EU ima s Norveškom, podržalo 188 glasača, a odbilo njih 283
Vidi originalni članak

Britanski je parlament kasno u srijedu navečer odbio sve alternativne prijedloge za Brexit, izvijestio je Reuters. 

Radi se, poznato je, o nekoliko prijedloga koji su bili predstavljeni kao alternativa planu Therese May, koji je dvaput odbijen. 

U srijedu navečer odbijeni prijedlozi bili su različiti, od izlaza bez sporazuma, preko očuvanja carinske unije, do dvogodišnjeg prijelaznog razdoblja.  

Za izlazak bez sporazuma 160 glasova je bilo za, a 400 protiv, dok je prijedlog zajedničkog tržišta 2.0, a što je blizu sporazumu koji EU ima s Norveškom, podržalo 188 glasača, a odbilo njih 283.

Nadalje, zajedničko ekonomsko tržište (EFTA i EEA) podržalo je 65 zastupnika, a odbilo 377, dok je za prijedlog laburista, koji su predložili da se sačuva carinska unija, pozitivno glasalo 237 glasača, a negativno njih 307.   

Opoziv članka 50, odnosno povratak u članstvo EU podržalo je 184 zastupnika, a odbilo 293. Isto tako, za drugi je referendum bilo 268 glasača, protiv njih 295 (taj je prijedlog dobio najviše glasova zastupnika). Na kraju, dvogodišnje prijelazno razdoblje podržalo je 139 zastupnika, a odbilo njih 422.  

Brexit se trebao dogoditi krajem ožujka, no Europska unija produžila je taj rok pa se i dalje spominje više datuma u travnju i svibnju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • kajbuljis 28.03.2019.

    Trebaju cim prije izac ovi britanci sad su polko skuzili da su zahebali ali sad im je vec kasno sumnjam da ce EU oropustit priliku da unisti glavnog americkog saveznika

  • 2 x general 28.03.2019.

    što znači izmanipulirati stare sipljive engleze penziće. a onda lik izjavi: pa nije to baš tako kako sam vam govorio. pušing rođo, samo natezanje bez veze. englezi ostaju u eu.

  • Zmar116 28.03.2019.

    Primjer što od države može napraviti sa svojim glupim idejama grupa populista ,šarlatana i hohštaplera.I primjer da demokracija treba imati i neka ogranićenja...Ne može penzić,mesar,ribar i bauštelac svojim glasovima izravno odlučivati o sudbini zemlje....Izlazak iz Europe je definitvno jedna od najglupljih odluka Britanaca u njihovoj dugoj povijesti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare