To je to što me zanima!

Parlament Srbije osudio je ratne zločine u Srebrenici

U Srebrenici je 1995. pod vodstvom bosanskih Srba ubijeno 8000 bošnjačkih civila. Parlament je odlukom izrazio sućut i obiteljima žrtava zločina
Vidi originalni članak

Narodna Skupština Srbije usvojila je u utorak kasno su navečer Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici. Njome su izrazili sućut obiteljima žrtava. Usvojili su je sa 127 od 250 glasova, ali nigdje se zločini ne nazivaju genocidom. U Srebrenici su snage bosanskih Srba ubile 8000 civila u srpnju 1995.  Srpski parlament poziva sve nekada sukobljene strane u BiH i drugim državama bivše Jugoslavije da nastave proces pomirenja i jačanja uvjeta za zajednički život zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, da učinjeni zločini više nikada ne bi bili ponovljeni. U Deklaraciji je Srbija izrazila očekivanje da će i najviši organi drugih država na ovaj način osuditi zločine učinjene protiv Srba te da će se njihovim obiteljima uputiti isprika i sućut, prenosi Blic.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • fzeljko 31.03.2010.

    da osudili su zločin pa nek povuku potez ko u hrvatskoj nek izruče sve svoje generale, i gotovo sve svoje učesnike u ratu proglase zločincima - možda i bi al nisu oni tak bedasti ko hrvati.

  • rođin rođo1 31.03.2010.

    nema šta ovo je stvarno iskrena isprika.dok su se ispričavali u sebi su zamišljali šteta što vas nije bilo 80000.

  • semiramida 31.03.2010.

    Tih 125 glasova protiv, čuh na radiju, su bili protiv deklaracije zato što se nigdje ne spominje genocid?! Jedino ak\' nisam što krivo čula, taman mi je veš-mašina centrifugirala. Naravno da je igrokaz za Europu, ništa drugo, jer je onaj koljač još na slobodi i ne vidim nikakvu volju preko Drine da ga se uhiti i izruči. Da su to učinili, možda bi ova deklaracija i imala kakvu-takvu težinu, ali pod uvjetom da se ovaj zločin nazove pravim imenom, a to je genocid, te da se žrtvama plati masna odšteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare