To je to što me zanima!

Pašalića u stranci ne žele, dok Valentićev povratak priželjkuju

Pašalićev povratak članovi HDZ-a opisuju kao spin kojim se želi dodatno uznemiriti stranka. Vjeruju da bi Valentić stranku koja prolazi kroz krizna vremena doveo u red
Vidi originalni članak

Nakon više od deset godina političkog mirovanja moguć je povratak Nikice Valentića i Ivića Pašalića u HDZ.

Sam Pašalić je rekao da je spreman biti i portir u novom, demokratskom HDZ-u i istaknuo kako ima potporu brojnih članova stranke. Nikicu Valentića spominje se kao potencijalnog kandidata za šefa stranke. I prije izbora 2002. Valentića su za predsjednika predlagali članovi nezadovoljni kandidaturama Ive Sanadera i Pašalića.

Valentić je danas, prema izboru iskusnih HDZ-ovaca, idealan odabir za pripremu HDZ-a za ulazak u novo pobjedničko razdoblje, piše Večernji list

Povratak oba kandidata u stranku izazvao je burne reakcije. To se posebno odnosi na Pašalića koji je iz HDZ-a izbačen. 

Svi članovi stranke s kojima je Večernji razgovarao podsmjehuju se njegovom povratku. Cijelu priču opisuju kao običan spin aktualnog vodstva i pokušaj da se strasti dodatno uznemire. Vladimir Šeks i Darko Milinović već su naglasili da ga u stranci ne žele. Vlado Prgomet je poručio da HDZ treba nove ljude, a ne povratak u prošlost. 

Za razliku od Pašalićevog, Valentićev povratak mnogi priželjkuju. Jedan istaknuti HDZ-ovac rekao je da su ovo krizna vremena za HDZ koji bi Valentić doveo u red. 

Puhovski: Pašalić je originalna verzija HDZ-a

Iako članovi stranke sumnjaju da će se Pašalić vratiti u HDZ analitičar Žarko Puhovski smatra da je to moguće. Mišljenja je da se mnogi drže primitivne interpretacije da je Sanader loš, a da je Pašalić dobar jer je bio protiv njega.  Dodao je da u ovoj interpretaciji ima i istine. 

- Uvijek sam govorio da bi bilo bolje da je Pašalić pobijedio jer bi HDZ postao normalna desna stranka. Ne bi se gurala u centar. Sad opet postoji težnja da se HDZ vrati korijenima, a Pašalić je originalna verzija, rekao je Puhovski. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • feba 22.02.2012.

    hdz će trebati godine da se oporavi od bolesti koja se zove ,,ja;pa ja i opet ja,,

  • marnik954 21.02.2012.

    Svatko može imati svoje mišljenje o Iviću Pašaliću, na svoj način. No ja ga doživljavam kao najinteligentnijeg hdz-ovca (bivšog) Jedini je on ostao i dalje nedodirljiv, što je veoma čudno, bar meni. Nikica Valentić, hdz-ovac i bivši premijer se uglavnom dobro okoristio i njemu je politike za svagda dosta.Biznis mu je bio dobar i za vrijeme domovinskog rata pa nema razloga da tome ne bude tako i dalje. Zajednički nazivnik za obojicu jeste; loošiii ljudi i teški materijalisti. Dobre vrline su im nepoznate, a Vama?!..

  • yocko 21.02.2012.

    Pašalič ako hoće samo u HDZ neka osnuje drugu stranku npr. NOVI HDZ on je tu pa ima Canjugu,dovuklo bi se njih dosta iz kamenjara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare