To je to što me zanima!

Pastor je planirao spaliti 3000 Kurana na obljetnicu 11. rujna

Ovo nije prvi put da radikalni antiislamistički pastor Terry Jones izaziva kontroverze. Sada se suočava s optužbama za ilegalno prevoženje goriva i nošenje oružja
Vidi originalni članak

Kontroverzni pastor s Floride uhićen je u srijedu prije no što je uspio spaliti gotovo 3000 primjeraka Kurana na 12. obljetnicu terorističkog napada na SAD. Terry Jones (61) priveden je u gradu Mulberryju u blizini Tampe, piše LA Times

Vozio je kamion s prikolicom u kojoj je bio smješten ogroman roštilj s primjercima Kurana. Svi su bili natopljeni kerozinom, a prevozio je i dodatne boce goriva te oružje. Policijski dužnosnici kazali su da je svećenik namjeravao spaliti ukupno 2998 primjeraka svete knjige islama zajedno sa župnikom Marvinom Sappom koji je također uhićen. Želio je to učiniti u znak sjećanja na sve ljude koji su poginuli kobnog 11. rujna 2001. godine.

Ovo nije prvi put da radikalni antiislamistički svećenik izaziva kontroverze. Prije tri godine prijetio je da će javno spaliti Kurane što je izazvalo veliki bijes javnosti u SAD-u i inozemstvu. Godinu dana kasnije njegova zajednica javno je spalila jedan primjerak Kurana te promovirala antiislamistički film. Ti su potezi izazvali nasilje u Afganistanu i na Bliskom istoku, ali Jones nije prestajao s prijetnjama. 

Sada se suočava s optužbama za ilegalno prevoženje goriva i nošenje oružja.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zng108 12.09.2013.

    jebo te kuran knjiga ko knjiga puna lazi i neistine...........

  • user_140683 12.09.2013.

    Poslao bi ja njega u Iran pa neka tamo spaljuje kuran do mile volje. Lako se u Americi ku*čiti.

  • mariocalabrese 12.09.2013.

    Pastori, Imami i Popadija zblizavaju ljude ali u Hurcu oni pale vatrice i loze sto je blentavom narodu gore njima ide bolje najbolji primjer vidimo doma u Hrvatskoj. Najveci Profiteri za rata i poslije rata na Balkanu poslije Likova koji su kupili Tvornice i Hotele kod Tudjmana na aukciji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare