To je to što me zanima!

Pavle kao Grunf: 'Popravili smo što jesmo, a što nismo - nismo'

Ako je itko odradio posao, onda je to Grad Zagreb. Od vatrogasaca, komunalnog i prometnog redarstva, civilne zaštite... Svi oni šatori nisu radili sami od sebe, tvrdi Kalinić
Vidi originalni članak

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, tvrdi da su obavili dobar posao i upire prstom u državu.

- Vodili smo civilnu zaštitu jedini u Hrvatskoj, ured nam je trajao dva mjeseca, preuzeo je značajan dio od korona virusa i u ovom trenutku se pokazalo da jedino Zagreb ima civilnu zaštitu - odgovorio nam je osebujni pročelnik. 

POGLEDAJTE VIDEO Građani smješteni u Domu Cvjetno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad smo ga zatražili pojašnjenje ove izjave, Kalinić je bio uobičajeno vulgaran, ali uspjeli smo doći do koliko-toliko koherentnog odgovora. Za ovakvu situaciju optužuje državu.

- Ured za upravljanje u hitnim situacijama treba trajati od 24 do 48 sati. Onda preuzima država. Ona se nije uključila. 

Nisu ušli u ništa, raspustili su Sabor, nisu donijeli zakon o obnovi. Ne radi se tu o dvije kućice na nekom brdu, nego o glavnom gradu. Postoji puno zgrada s crvenom naljepnicom, ljudi moraju živjeti tu u gradu - kaže Kalinić.

'ZA NAS NEMA OPUŠTANJA' Markuševčani nakon novog potresa: 'Srce mi je bilo u peti, mislila sam da je kao onaj prvi'

Što su konkretno učinili u vezi potresa, upitali smo ga.

- Zna se što je civilna zaštita, nije za sigurnost i red, nego za spašavanje ljudi. Tu nije bilo potrebe. Ako je itko odradio posao, onda je to Grad Zagreb. Od vatrogasaca, komunalnog i prometnog redarstva, civilne zaštite... Svi oni šatori nisu radili sami od sebe. Što se tiče korone, dali smo kvalitetnu opremu na početku, a ovo što je poslije dolazilo, to će ostali procijeniti kakva je bila kvaliteta - kaže šef Ureda za upravljanje hitnim situacijama. 

Dodaje da je ova situacija pokazala da civilna zaštita treba hitno pomlađivanje. Ako to ne bude riješeno u sljedeće dvije godine, Zagreb će ostati bez civilne zaštite, smatra Kalinić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mpahor5 26.11.2020.

    Kad ode Bandić, i Pavle će pokupiti svoje prnje za odlazak !

  • 2 x general 19.06.2020.

    točno, kriv je grad zagreb što tebe plaća za nerad 35 tisuća kunića mjesečno!!!! koliko je to crijepova i dimnjaka?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare