To je to što me zanima!

Ozlijeđenima amputirali noge, ranjeni Saudijac na ispitivanju

Traže ' tamnoputijeg ili crnog muškarca' koji možda ima strani naglasak. On je pokušao ući u zabranjenu zonu maratona oko pet minuta prije prve eksplozije
Vidi originalni članak

Američke vlasti bombaški napad u Bostonu klasificiraju kao teroristički napad, ali još nije jasno je li riječ o 'unutarnjem' ili napadu izvana. Obje bombe bile su male, a prvi testovi su pokazali da u njima nije bio C-4, kao ni drugi visokoeksplozivni materijal. Policija je u blizini eksplozija pronašla tri eksplozivne naprave koje srećom nisu eksplodirale, javlja CNN

Bill Keating, član Odbora za Domovinsku sigurnost za ovaj je napad rekao kako je riječ o 'sofisticiranom, koordiniranom i planiranom napadu. 

Još se ne zna tko je postavio bombe, a vlasti poručuju kako nije bilo nikakvih realnih prijetnji prije maratona.  Nitko nije priveden, i nema osumnjičenih, ali FBI, Domovinska sigurnost i bostonska policija ispituje mnogo ljudi. 

Istražitelji su upozorili lokalnu policiju da obrate pozornost na ' tamnoputijeg ili crnog muškarca' koji možda ima strani naglasak. Muškarca takvog opisa, koji je na sebi imao crni ruksak i majicu, vidjeli su kako pokušava ući u zabranjenu zonu maratona oko pet minuta prije prve eksplozije. 

Također, policija u bolnici u Bostonu pazi na jednog muškarca Saudijskog porijekla kojemu je noga ozlijeđena u eksploziji. No, istražitelji još uvijek ne mogu reći je li on upleten u bombaški napad, i tvrde kako on trenutno još nije u pritvoru. 

No, John Miller, bivši pomoćnik direktora u FBI-ju rekao je da je muškarac ipak u pritvoru i da ne može otići dok ga se ne ispita.

Miller je rekao kako je Saudijac navodno bio blizu mjesta eksplozije. Kad je bomba eksplodirala počeo je trčati. No, u tom je trenutku mnogo ljudi počelo bježati. Jedan civil kojemu je muškarčevo ponašanje bilo sumnjivo, potrčao je za njim, srušio ga na pod i predao bostonskoj policiji. 

- Možda je to neki trag, a možda ne znači ništa - rekao je Miller i dodao kako muškarac u potpunosti surađuje, ali demantira ikakvu povezanost s bombaškim napadom.

Uz to, skupina FBI-ovih agenata i bostonskih policajaca već satima pretražuje jedan stan u gradiću Revereu u predgrađu Bostona kako bi otkrili krivce za bombaški napad.

U dvjema eksplozijama na cilju maratona u Bostonu poginulo je troje ljudi, među kojima osmogodišnji dječak. Uz njih, čak je 144 ozlijeđenih. Od njih je 17 u kritičnom stanju, a 25 je teško ozlijeđenih. Desetak ozlijeđenih je u eksploziji ostalo bez udova, prvenstveno nogu, a nekima su ih liječnici, zbog težine ozljeda, morali amputirati.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • SekaAllTimeLow 16.04.2013.

    naravno da ne bude sumnjiv bjelac, prosječnog izgleda i godina. uvijek to mora bit neko 'egzotičan' iz 'trećeg svijeta'.

  • inter11 16.04.2013.

    Srusili sami sebi tornjeve,da bih mogli prosipat svoj teror po svijetu optuzujuci druge,i uvodeci pravila kako njima odgovara po cijelom svijetu.Nebi se cudio ni da ovo sami sebi priredili pa krenut sa novom ratnom pricom

  • Don Chico 16.04.2013.

    http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/644698_503760993012490_2030757713_n.jpg

Komentiraj...
Vidi sve komentare