To je to što me zanima!

Pazi ograda! Pijani policajac na zadatku razbio službeni auto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policajac je imao 1,5 promila alkohola. Napio se s društvom dok je bio u službi. MUP će tražiti naknadu. Bez vozačke će biti 3 mjeseca, a oduzet će mu i od plaće
Vidi originalni članak

Najmanje 20.000 kuna šteta je na policijskoj Škodi Octaviji. U subotu ju je na Jadranskoj aveniji u Zagrebu razbio policajac (51) iz Postaje prometne policije u Heinzelovoj.

Prema tvrdnjama svjedoka koji su nam dostavili snimku, policajac se uključio u promet u Lučkom. Odmah je krivudao.

- Suvozač ga je počeo snimati nakon nekoliko stotina metara. Prvo smo pomislili da možda tipka poruku na mobitel, ali poslije je postalo jasno da je vjerojatno pijan. Da mu je pozlilo, ili bi se zaustavio ili bi već sletio s ceste. Krivudao je nekoliko kilometara. Na semaforu, prije nego što se popeo na zaštitnu ogradu, naglo je zakočio. Srećom da sam držao dovoljnu udaljenost, u protivnom bih udario u njega - prepričao nam je svjedok.

Policajac je pijan sjeo za volan u Lučkom u subotu 7. siječnja oko 18. Krenuo je prema zagrebačkoj Areni, vjerojatno se vraćao u bazu, u postaju prometne policije u Heinzelovoj ulici. No do tamo nije stigao. Svladao ga je alkohol na Jadranskoj aveniji.

- Nije brzo vozio - kaže svjedok.

Ubrzo nakon što se uključio na obilaznicu, zanijelo ga je udesno. Škodom se popeo na zaštitnu ogradu i pao natrag na kolnik. Tek tad je stao. Čitatelj, koji nam je dostavio snimku, nije se zaustavio. Nastavio je svojim putem.

Očevid su napravili kolege iz prometne policije u Lučkom.

- Protiv policajca smo podnijeli prekršajnu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju, nadoknadit će štetu nastalu na vozilu i čeka ga stegovni postupak - potvrdili su nam jučer u PUZ-u. Kako doznajemo, policajac je imao 1,5 promila alkohola. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, prekršajni ga sud može kazniti s tri negativna boda, od 2000 do 5000 kuna i tri mjeseca bez vozačke dozvole. Osim štete na Škodi, morat će platiti i popravak zaštitne ograde. MUP-ov stegovni sud vjerojatno će ga samo novčano kazniti.

- U 30 godina policijskog staža dosad se nikad nije ogriješio o službu - tvrde kolege. Kažu kako se nadaju da zbog ovog prekršaja neće dobiti otkaz. Ne opravdavaju ga što je pijan sjeo za volan, ali misle kako i policajci mogu pogriješiti. Kažu da je najbitnije što nitko nije stradao. On nema ni ogrebotinu. Načelnik ga nije suspendirao, poslao ga je na stegovni.

Idi na 24sata

Komentari 304

  • Veky JeK 13.01.2012.

    joooooj sto poginuo nije!!!!!!!pm

  • TRPAM 13.01.2012.

    ma neka idu svi ti posteni policijski sluzbenici u 3 P.M.,,kakav stegovni postupak i tri mjeseca bez vozačke,,odmah oduzimanje vozačke minimum 2 godine i otkaz,,ja sam neki dan popusio 3mj vozacke zbog gluposti kako tvrdi jedan od ovakvih policijskih sluzbenika da sam prosao ktoz CRVENO,pa ova drzava nam je smijesna sve je otislo u K...C,žalosnooooooo

  • zoran_zg 13.01.2012.

    sutra ću doć pijan na poso i da vidim ko će da me otpusti

Komentiraj...
Vidi sve komentare