To je to što me zanima!

'Pazite s čokoladnim jajima, moja curica se njima ugušila...'

Bespomoćno sam gledala kako joj blijedi svijetlo u očima, uzalud sam joj pokušavala pomoći. Naizgled bezopasna poslastica uzela mi je mojeg anđela, napisala je potresena majka
Vidi originalni članak

Majka, čija je djevojčica umrla nakon gušenja čokoladnim jajem, u dirljivoj objavi na jednom forumu upozorila je roditelje na opasnost koju nose sitni slatkiši. Napisala je kako roditelje želi upoznati sa svojom pričom kako bi uoči Uskrsa, kada su čokoladna jaja posebno popularna, pojačanu pozornost posvetili svojoj djeci dok ih konzumiraju. 

Njezina je tragično preminula djevojčica imala tek pet godina kada se ugušila. Žena nije otkrila svoje ime, a u pismu je napisala da je njezina Sophie preminula prije tri godine. 

- Čokoladno jaje zapelo joj je u grlu. Nisam ga nikako mogla izvaditi. Udarala sam ju po leđima, pritiskala ju ispod rebara i poduzimala sve čega sam se mogla sjetiti, ali ništa nije pomoglo. Šest mjeseci prije tragedije sam prošla tečaj prve pomoći i sve su mi tehnike za takvu situaciju svježe u memoriji, no nisam uspjela spasiti svoju djevojčicu. Bespomoćno sam gledala kako joj blijedi svijetlo u očima, uzalud sam joj pokušavala pomoći. Naizgled bezopasna poslastica uzela mi je mojeg anđela  - napisala je potresena majka i upozorila roditelje da paze da djeca, ako već jedu čokoladna jaja, čine to sjedeći i jedu ih jedno po jedno. 

- Molim vas, čuvajte svoje mališane - poručila je. 

Na pakiranju stoji upozorenje na dob 

Brojni komentatori na forumu uputili su joj riječi suosjećanja i napisali kako su proživjeli slična iskustva. 

- Moj je sin imao pet godina kada se počeo gušiti u auto sjedalici dok je jeo čokoladna jaja. Instinktivno sam mu gurnula prste u usta i uspjela ih izvaditi. Srećom, dobro je završilo - napisala je jedna majka, a i deseci drugih roditelja napisalo je slične priče. 

Na većini pakiranja čokoladnih jaja stoji upozorenje da ih se ne daje djeci do određene dobi, na konkretnom pakiranju čokoladica kojima se djevojčica ugušila stoji kako nisu za djecu mlađu od četiri godine. 

- Pogođeni smo tragedijom jer nam je sigurnost naših kupaca na prvom mjestu. Ipak, ističemo da je na pakiranju jasno otisnuto upozorenje - poručio je proizvođač, piše Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Tomislav Maher 07.03.2018.

    moj sin dino nakon kupanja je uzeo bombon i poceo skakati i igrati se poi krevetu srecom naisla je teta ĐurĐa i vidla šta se dogada ali HVALA DRAGOM BOGU SVE JE DOBRO ZAVRŠILO danas jos nepunih 11 godina nakon toga ako ima bombon u ustima miruje i sv ok treba paziti nasu djecicu pozz

  • digić 07.03.2018.

    Najbolje je bilo 1930g onda se nisu gušili sa bombonima.

  • digić 07.03.2018.

    Kakva je to mama kad ne pazi na djecu brijem nikakva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare