To je to što me zanima!

Pčele došle na kavu u centar Varaždina i potjerale sve goste

Pčele su svoju košnicu smjestile u zgradu točno iznad kafića u Varaždinu. Dežurni pčelar Goran Danko je u vatrogasnim ljestvama skinuo roj pčela na visini od 20 metara
Vidi originalni članak

Varaždince koji su jučer ispijali kavu u centru grada omele su pčele koje su svoju košnicu smjestile na zgradu točno iznad kafića, i to na visini od oko 20 metara.

Na poziv građana u nedjelju popodne intervenirali su varaždinski vatrogasci i dežurni pčelar.
- Ljudi nisu mogli sjediti jer su im iznad glava zujale pčele. Kad sam stigao, vatrogasci su me podigli u košari na nekih 20 metara visine kako bih ih uklonio. Neki od građana su se bojali, dok su neki razgovarali sa mnom - rekao nam je Goran Danko, pčelar koji je uklonio pčele s pročelja zgrade.
Kad je skinuo roj, pčele su se skupile na njegovu rukavicu, no nisu ga ozlijedile jer se, kako kaže, već dugo bavi pčelarstvom.

- Nakon što sam ih uspješno skinuo, stavio sam ih u košnicu - rekao je Goran, koji je i član Pčelarskog društva Varaždin.
Dodao je da su pčele smještene u karantenu pet kilometara od mjesta otkud ih je skinuo te da ih je tretirao lijekom protiv nametnika.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • POTPEC 02.08.2016.

    Koliko smo mi uništili njihovih prirodnih staništa di su živjele u divljini, a da ne govorim staništa na kojima su skupljale med i hranile se, sigurno nebi izabrale kafić da se dosele.

  • montello 02.08.2016.

    došle su na kavu

  • menart 02.08.2016.

    Sto se nasmija ahahaha koji uvod... pcele dosli na kavu... ahahaha 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare