To je to što me zanima!

Pčele u vrtu kuće napravile su saće na grani kruške

Ante je već dugo godina pčelar, no nikada nije vidio da pčele saće rade na grani. Objašnjava da one život počinju u dupljama drveta ili kutijama
Vidi originalni članak

Pčelar Ante Grubeša (75) iz naselja Mikulići u Zagrebu je u petak u svojem vrtu skidao pčele s kruške visoke pet metara.
- To je moj uobičajeni posao jer se pčele roje pa se ponekad uhvate za granu, ali obično brzo odlete. No dok sam ih počeo skidati vidio sam nešto što još nisam doživio u svom dugogodišnjem pčelarskom iskustvu. Pčele su na grani izradile tri veća komada saća, koje su donekle i napunile sa medom - priča Ante. Dodaje da je čak matica u trećinu saća (kućica) zalegla mlado leglo.
- Pčele obično svoju životnu priču počinju u dupljama drveta ili drvenim kutijama, košnicama. Nikada ne bi gradile saće na grani bez vanjske zaštite pod vedrim nebom - objašnjava Ante. Pčele je skinuo s grane i stavio ih u jednu od svojih 100-tinjak košnica.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kristijan 007 14.06.2009.

    ima JerkoKC pravo,a i na vrijeme ga je našo kad je već tolko saće napravil,moja procjena je da je roj gore već 2-3 tjedna,prema leglu i završetku rojevne sezone.

  • JerkoKC 14.06.2009.

    E moj mikuliću i Ti si mi neki pćelar.Pa na toi sam ja naišao bezbroj puta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare