To je to što me zanima!

Pedofil: Kajem se što sam spavao s vlastitom kćeri...

U lepoglavskoj kaznionici devetorica osuđenih seksualnih prijestupnika prolaze kroz program liječenja koji je još uvijek u eksperimentalnoj fazi
Vidi originalni članak

Program mi je pomogao da shvatim koliko sam naštetio tom djetetu, rekao nam je 55-godišnjak koji u Lepoglavi izdržava kaznu zbog spolnog odnosa s djetetom. On je jedan od 29 osuđenih pedofila koji su u kaznionici u Lepoglavi prošli program liječenja seksualnih prijestupnika. Projekt Matra-flex, prema uzoru na nizozemski model, traje devet mjeseci i u eksperimentalnoj je fazi. Trenutačno je u programu devet zatvorenika, koji su se dragovoljno javili. Sastaju se jedanput na tjedan po sat vremena, a projekt vodi doc. dr. sc. Lana Mužinić iz Psihijatrijske bolnice.
- Najvažnije mi je bilo što sam mogao reći nekome što sam napravio, a da me nitko ne osuđuje. Shvatio sam zašto sam to učinio. Nije da se opravdavam, ali bio sam dosta pijan. Siguran sam da to trijezan nikad ne bi učinio - kaže 55-godišnjak. Uznemiren je kako će reagirati njegovi kod kuće kad za dvije godine izađe iz zatvora.
- Uvjeren sam da to neću ponoviti - kaže 55-godišnjak. Zatvorenik (51) osuđen zbog spolnog odnosa s vlastitom kćeri smatra da je program iznimno pozitivan iako se u početku teško otvarao:
- Naravno da se kajem. Program me natjerao da razmišljam o stvarima o kojima nisam razmišljao.

PIŠU "PISMA" ŽRTVI DA SHVETE NJENU BOL
Vježbaju pisanje pisma, ali ne da ih pošalju, nego da pokušaju shvatiti kako je bilo žrtvi u tom trenutku, kaže dr. Mužinić.
- Ne mislimo da ih možemo izliječiti, no pokušavamo ih naučiti kontrolirati svoje ponašanje - kaže načelnik Odjela tretmana Ivan Benček.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • rotor 05.06.2008.

    dao bih ja njemu u ćeliju crnca s makinom od 30cm.Pa da ga guzi..tek tada bi shvatio....

  • stoka1 05.06.2008.

    ja bi njega stavila u zatvor sa pederima i neka ga dan noc guze pa neka vidi kako je to kada radis nesta sto ne valja jadno i žalosno sada mu je kao krivo ma da a kada je svoje dijete dirao onda mu nije žao bilo...to treba kao u nekim zemljama pedofile uzet ruku mu odrezat da se zna to je pedofil...a sada jos uz malo srece bit ce dvije godine u zatvoru i onda opet to ponoviti...imaju i pshijatre svaka cast to je nasa hrvatska

  • user_21486 05.06.2008.

    Oprost ... ne nikako jer mu djete sigurno oprostiti neće . Njega treba isto tako netko seksualno zlostavljati pa ga onda upitati \"dali bi oprostio\".... Ti \"ljudi\" takve stvari rade iz zadovoljstva , a ne iz pijanstva . Aoni koji bi mu pružili drugu šansu .. hm pitam se da je to netko njihov bili tako onda pričali..Za mene su takvi \"ljudi\" dno dna i nema niti oprosta niti milosti ... VLASTITO DIJETE .. pa šta bi onda sa tuđim tek radio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare