To je to što me zanima!

Penava: Velika je sramota svih hrvatskih Vlada da za zločine u Vukovaru nitko nije odgovarao

Za Vukovar nitko nije odgovarao, a uredno saborska većina izglasava povjerenje i Vrhovnom sudu i glavnoj državnoj odvjetnici te na taj način daje potporu politici koja je okretala leđa vukovarskoj žrtvi, rekao je
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u subotu nakon obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar kako je velika sramota sadašnje i svih prošlih hrvatskih vlada da za sravnjivanje toga grada  sa zemljom 1991. i tisuće ubijenih još uvijek nitko nije odgovarao.

- Ako zanemarimo presude međunarodnog tribunala u Haagu i za zločine na Ovčari, nitko za Vukovar nije odgovarao i to je velika sramota i ove Vlade i svih prijašnjih Vlada - rekao je Penava.

Na pitanje novinara, je li današnji dan primjeren za obilježavanje 30. obljetnice bitke za Vukovar,  Penava je rekao kako će o tome svatko imati svoje mišljenje.

- U svakom slučaju ja ga pozdravljam i to u smislu da slavimo postignuća hrvatskih branitelja grada Vukovara i 204. brigade, to je nešto na čemu moramo biti zahvalni - kazao je Penava rekavši da je Grad Vukovar iz tih razloga i podržao jednu takvu proslavu.

DOLAZI I PLENKOVIĆ 30 godina 'Bitke za Vukovar'

Po njegovim riječima, Domovinski rat velika je trauma za sve Vukovarce bez obzira na dob koju su imali 1991. godine i posao koji su obavljali.

- Moramo se okrenuti budućnosti i biti zahvalni žrtvi branitelja kao i svakom onom činu koji doprinese gradu Vukovaru, makar i za jedan pedalj da ga gurne naprijed, nebitno govorimo li o Vladi, pojedincima ili udrugama - rekao je prvi čovjek grada na Dunavu.

Kazao je i kako je pozorno pratio govor predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u kojem međutim, kazao je, premijer, pored isticanja pozitivnih primjera državne skrbi za Vukovar, nije spomenuo i probleme poput gospodarstva grada Vukovara, zaustavljanja investicija u drvnom sektoru i hotelijerstvu, a za što je, kako je rekao, odgovorna Vlada Andreja Plenkovića.

- Ono što je najžalosnije, a što Plenkovićeva Vlada baštini od drugih vlada je sramotna činjenica da za Vukovar koji je 1991. sravnjen sa zemljom nitko nije odgovarao, a uredno saborska većina izglasava povjerenje i Vrhovnom sudu i glavnoj državnoj odvjetnici te na taj način daje potporu politici koja je okretala leđa vukovarskoj žrtvi - rekao je Penava.

Pogledajte video: 30. obljetnica bitke za Vukovar

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novinare je zanimalo i vidi li se na poziciji predsjednika Domovinskog pokreta. "Možemo na tu temu razgovarati kroz nekih desetak dana, barem u smislu kandidiranja i detektiranja pravca kojim ću osobno ići, a same ishode te eventualne kandidature bi bilo danas bespredmetno prejudicirati", odgovorio je Penava. Dodao je kako razgovara s Domovinskim pokretom i ljudima kojima je okružen te je jedino uvjeren da će biti donesene kvalitetne odluke.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Lavljeoči 19.09.2021.

    Da je matić ubio još 10 samohodki i tenkova vukovar nebi pao ali mu je baterija istekla na PS

  • 19.09.2021.

    Penava koliko si kaznenih prijava podnio?? Nisi od jučer gradonačelnik. Kajkić je tu blizu tebe.

  • Baketin 19.09.2021.

    Najveći krivac je Tuđman, ničim nije pomogao Vukovaru a telefonirao i obečavao pomoć ko luđak da bi se pomoslilo da on pomaže a u stvari kurtzom nije mrdnuo. On ga je kao prvi žrtvovao. A danas mu KraDeZeovci diljem ljepe naše rade Spomenike na račun naroda i nose mu više puta godišnje cvijeće na spomenike. To je ono krivousto smeće što je namjeravao predati rvacku 200 do 300 bogatih familija u ruke. Ko da mu je ona čačina prčija bila. Ona bi se stvorila i bez njega. Njemu je trebao hrvatski sud suditi a onda Haški. Sa Srbima nikakve dogovore dok se ne razjasnu sve nestale osobe, te ubice počinioce zločina i one koji su ih naredili. Sa Četničkom Vučičem samo takve zahtjeve postavljati i nikakve druge razgovore voditi dok se to ne riješi. Zemljo otvori se. Da ovo još trebam spominjati, kriv je HDZ i Plenković. Nitko drugi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare