To je to što me zanima!

Pentagon demantira premijera: Hrvatska šalje oružje Kurdima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijer Zoran Milanović je rekao da to nije oružje za Kurde, ali je bio priznao da smo oružje dali Amerikancima, a onda će oni odlučiti što će napraviti s tim oružjem
Vidi originalni članak

Pentagon je objavio da je Hrvatska među sedam država koje šalju Kurdima u Iraku oružje i opremu. Uz Hrvatsku oružje šalju i Albanija, Kanada, Danska, Italija, Francuska i Velika Britanija, objavio je AFP.  

Podsjetimo, nakon što se pojavila informacija da Hrvatska oružje ostalo iz Domovinskog rata šalje Kurdima, premijer Milanović je to prošli tjedan demantirao.

- Mi smo mlada moderna europska država, članica EU i NATO-a i to sa sobom povlači određene obveze i neugodna stanja. To nije oružje za Kurde, to su zanemarive količine oružja u odnosnu na ono što su drugi dali Amerikancima. I ranije smo naše viškove znali slati SAD-u, među ostalima, a što će oni s time napraviti, boriti se za demokraciju protiv fundamentalizma, to je njihova odluka. Zapad nije samo rock'n'roll i Washington, nego jedan sustav vrijednosti, prava, prava manjina i žena, prava svih koja su se gradila desetljećima. A vidjeli smo što rade protivnici tih prava - rekao je Milanović 22. kolovoza u Gunji. 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • krumy 28.08.2014.

    njega jos samo mama nije demantirala, previse ga voli!!!

  • ursuss 27.08.2014.

    Hajde zaštitnici velikog vođe lupajte minuse.. to znate...ostalo je za vas sve smislio prezidente, samo ne znam šta ćete raditi nakon njegovog mandata....

  • ZelenaHrvatska 27.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare