To je to što me zanima!

Pernar priznao svoje ambicije: Želim se kandidirati za Sabor

Ivan Pernar je gostujući na Radiju 101 otvoreno priznao da se kani kandidirati, a uđe li u Sabor zalagat će se za ekspanzivnu monetarnu politiku. Banke bi nacionalizirao
Vidi originalni članak

Pokretač Facebook prosvjeda Ivan Pernar smatra kako je restriktivna monetarna politika u kombinaciji sa visokim kamatnim stopama dovela Hrvatsku u stanje teške krize. Zato će se, ako na izborima uđe u Sabor - a na Radiju 101 otvoreno je priznao da se kani kandirati - zalagati za ekspanzivnu monetarnu politiku. Time je s jedne od velikih političkih zagonetki moderne Hrvatske skinut veo tajne. Ekspanzivna monetarna politika znači tiskanje više novca, manje kamate i više novca za investicije. Takva politika dovodi do rasta bruto društvenog proizvoda i veće zaposlenosti. Prema Pernarovu mišljenju, banke su jedan od ključnih generatora naših ekonomskih problema. One se zadužuju u inozemstvu i rade za strane vlasnike, a HNB je samo jedna velika mjenjačnica. Zato bi banke trebalo nacionalizirati, a veliki dio dugova otpisati jer ih građani ne mogu vratiti.

Idi na 24sata

Komentari 170

  • Marijan MikaSivric 20.03.2011.

    Ovaj dečko je potpuni kreten!!! Obično, glupo, balavo derište koje treba dobro izmlatiti,a nakon toga poslati na goli otok! A naš narod neka se bolje primi posla i svojim radom napravi NEŠTO!!! Prosvjedima nećemo ništa napraviti...samo ćemo srušiti vladu,a nemamo pojma koga ćemo izabrati nakon toga! Ne razumijem zašto naš glupi narod misli da je ova vlada manje sposobna od drugih! Situacija je loša u cijelom svijetu i to je svima poznato...samo je razlika u tome što neke države nemaju pokvareni, glupi, lijeni i pohlepni narod kao što su Hrvati...zato im i jeste dobro!!!

  • crazy mind 13.03.2011.

    kako rece diba nije on dovoljno bogat da vrati banke, ali ni dovoljno inteligentan da napravi bilo sto vise od ovoga sto je napravio

  • micekcicek 13.03.2011.

    cuj pernaru molim te od toliko stanovnika ti se nasao da dignes prosvjed..i samo pacenici idu za tobom i prate te izgledate ko debili samo se sramotite..ja da sam Jadranka Kosor ja bi vas sve polila vodom pred kucom..jacooooooooooooooooooo cariceeeeeeeeee.

Komentiraj...
Vidi sve komentare