To je to što me zanima!

'Pet mjeseci je prošlo, za smrt mog sina nitko nije odgovarao'

Pet mjeseci nakon tragične smrti vatrogasca Ivana Galekovića, nitko još nije odgovarao. Ugušio se dok je gasio požar u Velikoj Gorici. Odvjetnik obitelji smatra da je došlo do propusta
Vidi originalni članak

Grozno se osjećam. Nema nikakvih odgovora, jako mi je teško, rekao je Slaven Galeković, otac tragično poginulog velikogoričkog vatrogasca Ivana Galekovića (24) koji se, kako je pokazala obdukcija, ugušio prije pola godine dok je gasio požar. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija protiv nikoga nije podignula kaznenu prijavu, a da je do propusta došlo smatra i odvjetnik obitelji Šime Savić. 

- Mi očekujemo da se utvrdi istina i pokrenu postupci. Ako to neće ići tako, podnijet ćemo mi prijave pa ćemo preuzeti gonjenja jer moja stranka traži i inzistira na istini. Ne želimo nikom pakirati, ali nećemo ni da se nama pakira - rekao je odvjetnik Savić. 

IZGUBIO ŽIVOT U INTERVENCIJI Obitelj poginulog vatrogasca je tužila Veliku Goricu i postrojbu

- Ja sam se nadao da će to biti brzo gotovo. Evo vidite, prošlo je pet mjeseci ništa se nije promijenilo, sve stoji na mjestu. Nitko se ne smatra neodgovornim za to tako da ne znam...razočaran sam - ispričao je otac Slaven. 

Iz Ureda gradonačelnika Velika Gorica Dražena Barišića poručili su da Grad još nije dobio rezultate istrage, no da će isplatiti odštetni zahtjev obzirom da je Ivan poginuo štiteći živote i imovinu građana Velike Gorice. 

OPROSTILI SE OD KOLEGE Emotivni video: Ivane, brate po vatri, čuvaj nas s onoga svijeta

- Oni su rekli da bi bili spremni za eventualnu moguću nagodbu, ali da zasad oni nemaju novca za to - rekao je odvjetnik obitelji Galeković. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bvalen16 15.12.2019.

    Zanimljivo ...nema novca ni za dobru opremu vatrogasaca koja bi spasila mladi zivot ali za povlastene mirovine i druge benifite onih na vlasti i kumova uhljeba ima i previse

Komentiraj...
Vidi sve komentare