To je to što me zanima!

Peta godišnjica: Krvavi napadi u Mumbaiju uzeli su 164 života

Napadi u indijskom Mumbaiju počeli su 26. studenog, a trajali su do 29. studenog. Policija je utvrdila da se radi o deset napadača te da s svi pakistanskog podrijetla
Vidi originalni članak

U krvavim napadima u indijskom Mumbaiju prije točno pet godina poginulo je 164 ljudi. Napadi su počeli 26. studenog, a trajali su do 29. studenog 2008. Uz ubijene, ranjeno je najmanje 308 ljudi, a za napade su optuženi članovi terorističke skupine iz Pakistana.

Osam napada izvršeno je u južnom dijelu Mumbaija, a napadnuti su restorani, bolnice, željezničke postaje pa čak i Taj Mahal. Indijska policija cijelu je situaciju dovela pod kontrolu 28. studenog te su ubili napadače, a 29. studenog napadi su prestali.

10 napadača: Teroristi pakistanskog podrijetla

Nakon istrage indijska policija je istaknula kako su napadači pakistanskog podrijetla te da se radi o terorističkoj skupini od deset ljudi, što su prihvatili SAD, Velika Britanija i UN. 

Jedini preživjeli među osumnjičenima bio je Ajmal Kasab, koji je osuđen na smrtnu kaznu 2010. godine. Kasab je pogubljen u studenom 2012. godine vješanjem u strogo čuvanom zatvoru u Puneu. 

Puževim korakom: Suđenje organizatoru traje već pet godina

Indijska policija vjeruje kako iza cijelog napada stoji Hafiz Saeed, koji je navodno organizirao sve. Pet godina kasnije, i dalje se u suđenju ništa nije pomaknulo, niti je Pakistan nešto napravio po tom pitanju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Palmira 26.11.2013.

    Terorizam? Lokacija - svjedno, tko ? Muslići. Klasika. Mirna religija koja zagovara toleranciju i suživot - ali JEDINO kad se "dosele" k nama na Zapad, i onda TRAŽE neka svoja prava. Naporni ko i gay skupine, ali gayevi zasada još ne koriste autobombe za obračune s "neistomišljenicima" mada im retorika i nije baš puno drugačija....Obje grupe su tvrdo isključive, najpametnije na svijetu, i vrište glasno kad ih se nagazi na rep s dobrim razlogom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare