To je to što me zanima!

Petoro osumnjičenih u aferi putovnice ostaju u pritvoru

USKOK se žalio na visinu jamčevine tvrdeći da je premala i da ne postoji opravdani razlog za zamjenu istražnog zatvora jamčevinom. Krivotvorili su putovnice RH
Vidi originalni članak

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je žalbu USKOK-a te petoro osumnjičenih u aferi putovnice ostaju u istražnom zatvoru.

USKOK se žalio na visinu jamčevine tvrdeći da je premala i da ne postoji opravdani razlog za zamjenu istražnog zatvora jamčevinom. Najveću jamčevinu od milijun kuna trebao bi platiti navodni organizator Zvonko Šendulović, a ostali osumnjičeni po 700 tisuća kuna.

- Odluka je pravomoćna. Znači istražni zatvor ne može zamijeniti jamstvo kao što je odlučio sudac istrage - pojasnio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Podsjećamo, policija je kod osumnjičenih pronašla 53 krivotvorene putovnice, a pretpostavlja se da ih ima još oko 50. Putovnice su naručivali uglavnom pripadnici srbijanskog podzemlja, a plaćali su ih najmanje 10.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kizo1007 05.04.2012.

    pa zašto ih drže, dovoljno je da im uzmu putovnice

  • SUDAC_1 04.04.2012.

    Možda i moja putovnica putuje EU-om a da ja i neznam! Navodno su izdavali putovnice na ime osoba koje nisu podnosile zahtijev za iste!

  • true lies 04.04.2012.

    prodavali su putovnice najvećim kriminalcima i ubicama, poznajem jednog od optuženih, svakih pola godine se kupuje novi auto i živi se na visokoj nogi, sad vidim i odkud sve to. što veća kazna i sve im treba oduzet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare