To je to što me zanima!

Petrina će za devetero svojih djelatnika kupiti tele za Božić

Tele iz ekološkog uzgoja kupit će od braniteljske zadruge 'Dalmacija eko proizvodi'. Za mladu životinju platit će 4500 kuna i dobit će od nje oko 80 kilograma mesa
Vidi originalni članak

Božićnica je nedosanjani san većine hrvatskih radnika. Manjina kojoj se taj san ostvari najčešće dobije bonove trgovačkih lanaca. I po pitanju poklona za ugodnije blagdane u Općini Primošten načelnik Stipe Petrina još jednom je originalan: Za devetero općinskih zaposlenika kupit će tele

- Radi se o eko proizvodu. Djelatnici općine dobit će po osam do devet kilograma mesa u kojem nema antibiotika, umjetnih proteina i drugih kemikalija i smeća kojim inače tretiraju jadne životinje. Mislim da je božićnice najbolje podijeliti kupujući kod domaćeg proizvođača, jer se na taj način potiče proizvodnja, domaćeg, zdravog, najboljeg, a ne da bonovima trgovačkih lanaca potičemo trulu trgovinu - rekao Petrina.

Tele je iz eko uzgoja

Tele iz ekološkog uzgoja kupit će od braniteljske zadruge 'Dalmacija eko projekt'. Za mladu životinju platit će 4500 kuna i dobit će oko 80 kilograma mesa.  

- Dobro su radili i treba ih nekako nagraditi. Iz DVD-a Primošten su pitali i dali smo im po 600 kuna. Dat ćemo novac i ovima iz knjižnice i dječjeg vrtića ako budu pitali. U Općini nas je deset zaposlenih i svi će za Božić dobiti, ne novac, nego meso, jer smo se dogovorili da je tako najbolje, neka od nas nešto dobiju i ljudi koji proizvode - rekao je Petrina, koji jedini neće dobiti teleću božićnicu, jer ne jede meso.

'Ribu ulovim, pobrao sam masline i krumpire, kapulica raste...'

- Omrsim se jednom tjedno bokunom ribe koju sam ulovim. Fala Bogu, ima se i ribe i povrća i voća. Upravo sam pobrao masline i naranče, povadio krumpire, kapulica je baš ponikla, ima more blitve, kupusa, verzota, cvjetače, brokule... Kupusa ima 1600 glava i dajem ga susjedima za hraniti kokoši, a oni meni jaja i poneku kokoš. Po Novoj godini gradim kokošinjac. Stavit ću u njega deset kokoši i 30 purica - pojašnjava Petrina, koji trenira jogu, nastoji se hraniti makrobiotski, sam proizvodi hranu i zagovara ekološki uzgoj. 

- Uvijek sam govorio da će kvalitetnu prehranu moći imati samo iznimno bogati i oni koji sami proizvode. Kupovina teleta s eko farme naš je mali doprinos razvoju ideje ekološke proizvodnje - kaže Petrina.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Domavi 19.12.2013.

    Moj gazda je malo moderniji, pripremit će domjenak ali mi kod njega imamo vezanu štednju zadnja 3mjeseca u smislu neisplate plača.

  • MI-MA 19.12.2013.

    što kažu urbani Hrvati, kad imaju vola za Načelnika onda i tele dobro dođe za domjenak.

  • ZoranBošnjak 19.12.2013.

    čini se OK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare