To je to što me zanima!

Petrina vrijeđao 'nacistički HDZ', odvukli ga zaštitari

Načelnik općine Primošten Stipe Petrina se bunio jer nije mogao produžiti mandat u Županijskoj skupštini. Vrijeđao je sve prisutne, a najviše HDZ
Vidi originalni članak

Načelnik općine Primošten, Stipe Petrina, na konstituirajućoj se sjednici Skupštine Šibensko - kninske županije obrušio na sve prisutne. Većinsku stranku nazivao je 'nacističkom organizacijom koja se naziva HDZ',  a predsjedavajućeg Nikolu Kalata (SDSS) u više navrata nazvao je 'gospodinom topnikom SAO Krajine'. On se pobunio jer mu je prema riječima predstojnice Ureda državne uprave Edite Grubišić i tajnika Županije Dane Maretića, ali i Središnjeg državnog ureda za upravu, mandat vijećnika u Županijskoj skupštini prestao s početkom dužnosti načelnika Općine Primošten. Petrina je Grubišić rekao da je prekršila zakon i da se ponaša nacistički, a zaštitarima da ga mogu iz odnijeti samo mrtva. Podržali su ga vijećnici SDP-a i HSP-a.
- Hrvatska iznad svega, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preći. Ovo je nasilje nad demokracijom i Ustavom RH. Mandat je nepovrediv, osobni, ne može se Petrini oduzeti, ako sam ne da ostavku - rekao je Ivica Ledenko iz HSP-a. Nakon sjednice je Petrina opet napao HDZ.
- Samo nacistički HDZ-ov režim radi ovako. Radi se o klasičnom totalitarizmu, najrigidnijem obliku nacizma. Dolazit ćemo na sjednice skupštine i inzistirati dok nam Sabor ne da autentično mišljenje. Zakon je prepun rupa i svak ga može tumačiti kako hoće. Da sam ja dobio većinu u Skupštini, tumačilo bi se da mogu biti načelnik i vijećnik - rekao je Petrina.   

Idi na 24sata

Komentari 11

  • rokoduje 16.06.2009.

    N I Š T A N I J E F A L I A

  • smoker35 16.06.2009.

    Petrina je zakon-raspali po bandi

  • milangirl86 16.06.2009.

    ne kakaj Tuđmane molim te!!! Nacističko-lopovska stranka su ti Tvoji ljubimci,j.... te oni!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare