To je to što me zanima!

Petrov o ostavci Karamarka: Jedan čovjek ne čini stranku

I SDP-u i HDZ-u trebaju stvarno strukturne promjene, ne samo jedne osobe nego svih onih koji su odlučivali zadnjih 20 godina, rekao je Božo Petrov komentirajući ostavku Karamarka
Vidi originalni članak

 

Božo Petrov, čelnik Mosta i tehnički potpredsjednik Vlade, obratio se javnosti  povodom ostavke Tomislava Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a.

- To je bilo za očekivati s obzirom na sve procese koji su trajali u zadnjih mjesec i pol dana. Nažalost nije bilo dovoljno odgovornosti za one koji su činili izvršnu vlast u zadnjih 6 mjeseci, da se to dogodi na vrijeme. Nažalost, došlo je prekasno. Što se tiče bilo kakve suradnje s bilo kim, mislim da je nepotrebno govoriti iz razloga što nas čekaju izbori. Po meni jedan čovjek ne čini stranku. I SDP-u i HDZ-u trebaju stvarno strukturne promjene, ne samo jedne osobe nego svih onih koji su odlučivali zadnjih 20 godina - rekao je Petrov.

'Građane treba pitati žele li demokratski HDZ i demokratski SDP'

Na pitanje koga bi želio za nasljednika Karamarka, Petrov je kazao kako on nema pravo utjecati na te procese. 

- Trebalo bi se postaviti pitanje što bi građanima Hrvatske bilo potrebno i poželjno. Je li nam potreban jedan demokratski SDP i demokratski HDZ. To je pravo pitanje. Mislim da članovi drugih stranaka nemaju pravo utjecati na procese i odabir članova drugih stranaka. Mi ne trebamo sudjelovati na bilo kakav način u odabiru predsjednika bilo koje stranke. To će prosuditi njihovi članovi stranke - poručio je Petrov koji nije htio komentirati Andreja Plenkovića kao mogućeg nasljednika Karamarka.

Podsjetimo, Karamarko je danas podnio ostavku. Učinio je to zato što nije uspio izvršiti obećanje koje je dao članovima HDZ-a, a to je da će presložiti novu većinu u Saboru koja će oformiti novu vladu na čelu s HDZ-om.

Nakon Karamarkove ostavke sastalo se Predsjedništvo HDZ-a koje nije reklo tko će naslijediti Karamarka. 

Iako se u javnosti spominje ime Andreja Plenkovića, Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a, to nije želio potvrditi već je kazao da službeno još nitko nije kandidat za predsjednika stranke.

- Mnogi imaju ambicije, ali ja ih molim da ih za sada stave na stranu. Ja sam siguran da će članstvo izabrati najboljeg među nama - rekao je Brkić dodajući da je uvijek  dobro da ima više kandidata.

Kazao je da će se u četvrtak na stranačkim tijelima, sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, donijeti odluka kako će se provoditi izbori.

- Postoji nekoliko opcija kako će se izbori provesti, oni će biti u roku mjesec dana. Dozvolite da donesemo odluke - rekao je Brkić.

Idi na 24sata

Komentari 244

  • MAX 2010 22.06.2016.

    BOzo kaže "jedan nije dovoljan"' Sve je raz.... a sada bii kompletan HDZ? Sujetni lik rastrojiti će sve za što mu se pruži prilika...........Bez zloće ali deatrukcija je moto rada ma što on tvrdio. Kao što je lakše nekog uništiti-naškoditi mu, tako je i razaranje primitivnija djelatnost. Osoba koja bi se ovako petljala u tuđi privatni život sigurno nebi imala ničije simpatije, a on se diči onim čega se pametni stide....

  • Tikvane 22.06.2016.

    Glas za most je bačen glas

  • Tikvane 22.06.2016.

    Glas za most je bačen glas

Komentiraj...
Vidi sve komentare