Obavijesti

News

Komentari 244

Petrov o ostavci Karamarka: Jedan čovjek ne čini stranku

Petrov o ostavci Karamarka: Jedan čovjek ne čini stranku
1

I SDP-u i HDZ-u trebaju stvarno strukturne promjene, ne samo jedne osobe nego svih onih koji su odlučivali zadnjih 20 godina, rekao je Božo Petrov komentirajući ostavku Karamarka

VIDEO

 

Božo Petrov, čelnik Mosta i tehnički potpredsjednik Vlade, obratio se javnosti  povodom ostavke Tomislava Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a.

- To je bilo za očekivati s obzirom na sve procese koji su trajali u zadnjih mjesec i pol dana. Nažalost nije bilo dovoljno odgovornosti za one koji su činili izvršnu vlast u zadnjih 6 mjeseci, da se to dogodi na vrijeme. Nažalost, došlo je prekasno. Što se tiče bilo kakve suradnje s bilo kim, mislim da je nepotrebno govoriti iz razloga što nas čekaju izbori. Po meni jedan čovjek ne čini stranku. I SDP-u i HDZ-u trebaju stvarno strukturne promjene, ne samo jedne osobe nego svih onih koji su odlučivali zadnjih 20 godina - rekao je Petrov.

'Građane treba pitati žele li demokratski HDZ i demokratski SDP'

Na pitanje koga bi želio za nasljednika Karamarka, Petrov je kazao kako on nema pravo utjecati na te procese. 

- Trebalo bi se postaviti pitanje što bi građanima Hrvatske bilo potrebno i poželjno. Je li nam potreban jedan demokratski SDP i demokratski HDZ. To je pravo pitanje. Mislim da članovi drugih stranaka nemaju pravo utjecati na procese i odabir članova drugih stranaka. Mi ne trebamo sudjelovati na bilo kakav način u odabiru predsjednika bilo koje stranke. To će prosuditi njihovi članovi stranke - poručio je Petrov koji nije htio komentirati Andreja Plenkovića kao mogućeg nasljednika Karamarka.

Podsjetimo, Karamarko je danas podnio ostavku. Učinio je to zato što nije uspio izvršiti obećanje koje je dao članovima HDZ-a, a to je da će presložiti novu većinu u Saboru koja će oformiti novu vladu na čelu s HDZ-om.

Nakon Karamarkove ostavke sastalo se Predsjedništvo HDZ-a koje nije reklo tko će naslijediti Karamarka. 

Iako se u javnosti spominje ime Andreja Plenkovića, Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a, to nije želio potvrditi već je kazao da službeno još nitko nije kandidat za predsjednika stranke.

- Mnogi imaju ambicije, ali ja ih molim da ih za sada stave na stranu. Ja sam siguran da će članstvo izabrati najboljeg među nama - rekao je Brkić dodajući da je uvijek  dobro da ima više kandidata.

Kazao je da će se u četvrtak na stranačkim tijelima, sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, donijeti odluka kako će se provoditi izbori.

- Postoji nekoliko opcija kako će se izbori provesti, oni će biti u roku mjesec dana. Dozvolite da donesemo odluke - rekao je Brkić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"