To je to što me zanima!

Petrović je odgovorio Petrovu: 'Ugroženi smo moja obitelj i ja'

Bivšem članu Uprave INA-e zasmetalo je što je Petrov rekao da je radio protiv državnih interesa kad je savjetovao mađarski MOL. Petrović kaže da vladajući uopće nisu upućeni
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade Božo Petov u utorak je optužio Josipa Petrovića da je u slučaju INA-MOL radio protiv interesa Republike Hrvatske, a kako je riječ o osobnom prijatelju Tomislava Karamarka, Petrov je njega zamolio da se ogradi od Petrovićevih izjava u kojima potencira prijeteljstvo s Karamarkom. 

Bivšem članu Uprave INA-e to se nije nimalo svidjelo te je poslao priopćenje u kojem pravda svoj konzultantski rad u MOL-u i prijateljstvo s Tomislavom Karamarkom te ističe kako Petrova nikada nije upoznao, a ova medijska hajka loše utječe na njega i njegovu obitelj. 

Priopćenje Petrovića prenosimo u cjelosti:

Kao što je poznato, gospodin Božo Petrov me tijekom svog gostovanja u jučerašnjoj televizijskoj emisiji optužio da kao konzultant MOL grupe radim protiv hrvatskih interesa.

Istina je naravno sasvim drugačija. Sve što sam napravio se odnosilo na to da sam predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju.

Duboko sam uvjeren kako bi se dogovorom MOL-a i Vlade Republike Hrvatske oko INA-e stekli uvjeti za njezino transparentnije poslovanje, a razne lobističke kuće ne bi na ovom pitanju zarađivale milijunske iznose za izradu raznih analiza povezanih s arbitražama koje su u tijeku. Svaka najava dogovora povećava vrijednost INA-e na burzi, a najava produžetka spora je smanjuje.

U sve ostale spekulacije o velikim interesima ne želim ulaziti. Cijela haranga koja je podignuta protiv mene ide na pogrešnu adresu, a aktualnim dužnosnicima hrvatske Vlade ne zamjeram ništa jer se još nisu niti upoznali sa stvarnom situacijom.

Glede tvrdnji potpredsjednika Vlade da sam se na suđenju Sanaderu pojavio kao konzultant MOL-a, moram se zapitati je li u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant međunarodne korporacije koja posluje u više od 20 država Europe i svijeta, i koja u samoj centrali ima mnoge direktore Hrvate?

Zar svi Hrvati koji rade u toj kompaniji rade protivno interesima Hrvatske? Rekao bih baš suprotno. Svi mi znamo što su interesi Hrvatske i kako ih zaštiti. To smo radili do sada i radit ćemo i dalje bez obzira na jeftine dnevnopolitičke insinuacije.

Na sudu sam svjedočio o jednom događaju o kojem je upoznata cijela hrvatska javnost. Moja je dužnost govoriti istinu. Ako to u ovom trenutku nekome na političkoj sceni ne odgovora, molim ih da moje ime ne upotrebljavaju za takvu vrstu političkog razračunavanja. 

Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja. Gospodina Petrova niti poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao.

S prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom veže me poznanstvo iz sportskih dana, koje niti u jednom trenutku nisam koristio da bismo razgovarali o ovim temama.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • kamik 21.04.2016.

    kriminal naj naprednija grana u sistemu prvo i osnovno treba napravit reformu pravosudna koji će hobotnici znati što odstraniti ... a tek onda neke druge nebitne reforme koje se rade reda radi kako bi se zamazale oči naroda. zna se ko ne kriv ali on je legalan kriminalac nemores mu ništa cjeli sistem radi za njega i strane tajkune. ko šiša ovce i stoku sitnog zuba? mi tražimo hrvata koji živi na kubi a ne u kanadi da bi se nešto promaklo nabolje.

  • Rollan Rollan 20.04.2016.

    Ovaj lik se nekada nazivao Josip Perović i bio je direktor Konzuma. Kasnije ga povlače u Agokor i onda svugdje drugdje redom. Nevjerica je da je netko takvih " intelektualnih kvaliteta" mogao ovako šarati Hrvatskom i predobro plačenim poslovima. To samo govori da iza toga stoji netko drugi tko obavlja posao i pritom se služi ovakvim pijnima. Ako je ovaj uspio biti konzultant mađarima to znači da mađari nemaju pojma tko ih konzultira ili da sa nekim nešto muljaju. I za kraj, zašto bi ova "pametni lik radio za interse Hrvatske, kad Hrvatska nije njegova domovina - nego , zna se BiH.

  • kormilar 20.04.2016.

    Bivši hrvatski član uprave INE g. Petrović je postao konsultant MOL- a, dakle plaćaju ga Mađari, a on ih savjetuje da se u vezi INE dogovore sa hrvatskom vladom. Vjerujete li tko u takvo nešto? Ha, ha, ha....Predsjednik Tuđman je svojevremeno govorio da se neki Hrvati prodaju za judine škude! Može li se povući paralela?

Komentiraj...
Vidi sve komentare