To je to što me zanima!

Pevec partnerima za robu dao mjenice bez pokrića?

Jedan od bivših dobavljača tereti Zdravka Peveca da mu je izdao mjenica bez pokrića za preuzetu robu. Porezna uprava će ispitati poslovanje firme
Vidi originalni članak

Bjelovarska policija ispitala je bivšeg šefa i vlasnika trgovačkog lanca Pevec zbog sumnje da izdavao mjenice bez pokrića te tako navodno oštetio neke poslovne partnere. Jedan od bivših dobavljača tereti Zdravka Peveca da mu je izdao mjenica bez pokrića za preuzetu robu. Ako se sumnje pokažu osnovanima i ako bude dovoljno elemenata za kaznenu prijavu Peveca bi se moglo teretiti za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Iz tvrtke kažu kako je stečajni upravitelj Darko Šket već razgovarao s Državnim odvjetništvom, policijom i Poreznom upravom, no u ovom trenutku ne smije iznositi nikakve informacije o tome. Glasnogovornik PU bjelovarsko - bilogorske, Dražen Medved potvrdio nam je i da policija od ranije ispituje vjerodostojnost ugovora koje je u predstečajnom postupku Trgovačkom sudu u Bjelovaru predočio Zdravko Pevec.
- Od policije smo zatražili provjeru autentičnosti i valjanosti ugovora koji je Zdravko Pevec 21. prosinca prošle godine, pridonio stečajnoj sutkinji Branki Pleskalt kako bi odgodio stečaj, obrazlažući to najavom da ima nekoliko strateških partnera koji su spremni na ulaganje u tvrtku Pevec - rekla je županijska državna odvjetnica Branka Merzić. Dodala je i da se nakon traženja stečajne sutkinje niti jedan od tzv. strateških partnera, od kojih su tri navodno iz Austrije, a po jedan iz Teksasa i Venezuele, nije pojavio s vjerodostojnom ispravom za pristupanje dugu. Iz policije navode da će nakon što putem Interpola provjere vjerodostojnost ugovora, o saznanjima izvijestiti Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, od kuda je i krenuo zahtjev prema. Medved nije želio špekulirati u kojem će roku policija imati saznanja o navodnim strateškim ulaganjima u Pevec Grupu. Prema pisanju Bjelovarskog lista, Porezna uprava detaljno će ispitati poslovanje Pevecovih poduzeća tijekom 2007. i 2008. godine.

U ZADRU OTVORILI TRGOVINU
Nakon stečaja Peveca, prva trgovina tog posrnulog trgovačkog lanca otvorena je ponovno u Zadru, na lokaciji kod dvije benzinske pumpe. Za sada radi petoro radnika, a robu su dopremili iz zatvorenog splitskog centra. Veliki Pevecov centar pokraj zadarskoga groblja mogao bi opet biti otvoren sredinom ovoga mjeseca, nadaju se u SSSH. Na posao bi se tada vratilo pedesetak radnika.

PEVEC IZBACILI IZ PROSTORIJA U SPLITU
Splitski trgovački centar Pevec mora iseliti iz prostora u Dujmovači unajmljenih od tvrke Koteks koja je u većinskom vlasništvu Keruma d.o.o. Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca poručio je zaposlenicima kako će morati preseliti robu vrijednu 15 milijuna kuna iz centra u zamjenski prostor koji što prije trebaju pronaći.
- Nadzorni odbor Koteksa odlučio je da nema sklapanja novih ugovora o najmu prostora za Pevec u stečaju, tako da sada ne preostaje ništa drugo nego što skorije preseljenje kazao nam je srečajni upravitelj, neposredno nakon telefonskog razgovora s direktorom Koteksa. Kaže da se nadao drukčijem scenariju i boljem ishodu događanja u Splitu i da bilo bi dobro naći prostor negdje blizu onoga na Dujmovači, i bez velikih ulaganja, da što skorije možemo i pokrenuti centar te zaposliti ljude, poručuju Pevecovi radnici iz Splita.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bestar 01.02.2010.

    napravio je ono što rade svi : izdavanje bjanko osiguranja je pravilo broj jedan u poslovanju

  • Čegevara 01.02.2010.

    Pa na ovom Pevecu se na faci vidi da je govno od čovjeka.

  • Čegevara 01.02.2010.

    Pevecovi su postali mjerna jedinica za šljam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare