To je to što me zanima!

Pevecov partner: Banke su otkrile tajne i plasirale laži

Dubravko Kohek iz TriStar Imperiala optužio je Pevecove vjerovnike da su oni pustili u javnost ugovor o zajmu i širile paniku među dobavljačima
Vidi originalni članak

Projektni menadžer SR Maschinenbaua GMBH i jedan od vodećih ljudi TriStar Imperiala, Pevecova strateškog partnera, optužuje Pevecove vjerovnike za otkrivanje bankarske tajne. Kako je rekao Dubravko Kohek za Večernji list, baš su Hypo i Raiffeisen banka u javnost pustile ugovor o zajmu između Pevec grupe i banaka i dizale paniku među dobavljačima i radnicima te plasirale laži da je TriStar na crnim listama. Kaže da će u Pevec plaisrati zdrav i čist novac putem HSBC-a iz Londona te UBS-a ili Credit Swissa. TriStar ulazi u suvlasništvo tvrtke s 20 mil. eura s koliko će se namiriti dobavljači i pokriti troškovi. Kohek nadalje optužuje banke da nemaju namjeru spašavati Pevec već imaju pik na njegovu imovinu. Tvrdi kako je u većini slučajeva imovina otplaćena te da će na Pevecovu zemljištu izgraditi tvornicu solarnih ćelija i u taj projekt uložiti 506 milijuna eura.

PEVEC: NAŠ KRAH BI BIO KRAH ZA HRVATSKU TRGOVINU
U razgovoru za Jutarnji list, Zdravko Pevec je rekao kako ga je sve ovo strašno pogodilo kao čovjeka koji je cijeli život ispravno radio. Kaže da nisu u kontaktu s Vladom jer prvo žele namiriti banke, dobavljače, radnike, a onda obveze prema državi. Misli da bi njegov stečaj bio krah za cijelu hrvatsku trgovinu. Za plaće radnika je rekao da idu iz prometa, no da će biti sve teže ako im ne krene roba.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • drug Tito_1 13.10.2009.

    Bevc je umro prije svoje prilike, a ti broj1 mi ionako živimo po pričama iz Alana Forda.

  • 1Broj 13.10.2009.

    ti bevc si imao priliku...........sada sam ja na redu ;)

  • drug Kardelj 13.10.2009.

    Pročitat moje knjige, vratit sve radnicima i uvest radnički savjet i samoupravljanje, evo vam drugovi prilike od kud da krenete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare