To je to što me zanima!

Pfizeru kazna zbog lijeka Champix, protiv pušenja?

Pfizer nije upozorio na nuspojave lijeka Champix, koji služi za prestanak pušenja pa je Ministarstvo zdravstva protiv njih podnijelo prekršajnu prijavu
Vidi originalni članak

Tvrtka Pfizer nije upozorila pacijente da lijek Champix, koji se koristi pri prestanku pušenja, može izazvati depresije i suicidalne namjere. Zato je Ministarstvo zdravstva protiv njih podiglo prekršajnu prijavu. Utvrđivanje odgovornosti moglo bi za Pfizer značiti kaznu i do 150.000 kuna. Pfizer je lijek opisao kao revolucionarno sredstvo u borbi protiv pušenja koje se toplo preporučuje svakom ovisniku o cigaretama. Ovakav su stav podržali i neki ugledni hrvatski liječnici. Međutim, u Pfizeru su prešutjeli da je FDA, Američka agencija za hranu i lijekove, izdala upozorenje o opasnim nuspojavama Champixa. Champix nije zamjenska terapija za nikotinv nego lijek koji djeluje izravno na mozak.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dbanon_ri 01.02.2008.

    I onda kažu da pušenje ubija! HAHAHA

  • Gnome 31.01.2008.

    Koristite Zyban, on je u biti antidepresiv i dokazano je učinkovit. Osim impotencije nisu registrirane neke ozbiljne neus pojave. Najbolji lijek protiv pušenja je \"čvrst karakter\" ! Kriza traje 3-5 min a toliko svak može izdžati. Ostaviti duhan nije nikakav problem ja sam to uradio bar 100 x. Obećao sam sebi da ću Prestati... da prestajem da pušim.

  • had 31.01.2008.

    Uzimam Champix tri mjeseca.Prestao sam pušiti ali događaju mi se čudne stvari.Nakon tjedan dana uzimanja učlanio sam se u HDZ,Onda sam počeo sanjati da me Đurđa Adlešić davi mrežastm crnim čarapama.Čak sam sanjao da jedem čvarke iz sala Ante Đapića.Onda mi se u snu pojavio Friščić i preporućio mi oporavak na selu.Sanader mi nevjeruje i misli da to nema veze sa lijekom i da se sve to događa i njemu a da lijek nije ni probao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare