To je to što me zanima!

Philip Gordon: Beograd mora prihvatiti realnost na Kosovu

Nakon sastanka s kosovskom predsjednicom, Gordon je izjavio kako je već rekao Nikoliću da "SAD snažno podupiru teritorijalni integritet i suverenitet Kosova"
Vidi originalni članak

Pomoćnik američke državne tajnice, Philip Gordon rekao je kasno popodne za posjeta Prištini kako je tijekom boravka u Beogradu zatražio da se prizna realnost postojanja demokratskog i suverenog Kosova, javljaju mediji u Srbiji.

Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka iza zatvorenih vrata s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, Gordon je izjavio kako je srpskom predsjedniku Nikoliću rekao kako "SAD snažno podupiru teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i pozvao ga da Srbija prihvati realnost postojanja demokratskog i suverenog Kosova". 

Gordon je rekao kako je susret iskoristio i da predsjednici Jahjagi i drugim dužnosnicima čestita zbog odluke Međunarodne upravljačke skupine o okončanju nadziranja neovisnosti Kosova, a "to je rezultat značajnog napretka Kosova za četiri godine od proglašenja neovisnosti".Od predsjednika Nikolića je zatražio da Srbija provodi dogovore postignute u tehničkom dijalogu Srbije i Kosova te dodao kako "SAD snažno podupiru nastojanja Kosova za ulazak u EU i NATO".

Predsjednica Jahjaga je istaknula kako nema podjele Kosova, nema posebnog, niti specijalnog statusa za sjever, i da je "jedino rješenje za sjever sveobuhvatni plan međunarodnog posrednika Martija Ahtissarija.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • marijana58 29.08.2012.

    zašto bi Srbi priznali Kosovo. to je njihovo. Borili su se za njega 1389.g. i sad da ga daju. A Amerikanci svuda moraju turiti svoj nos,neka gledaju svoja posla. Njih su svi mučili samo niko to neće da prizna, od turaka,nemaca,ustaša,amerikanaca,bugara... i sada treba da daju Kosovo.

  • user_68097 10.07.2012.

    Dragi moji beograđani uskoro ćete imati samo državu koja se zove beogradski pašaluk.

  • Valean von Falcon 10.07.2012.

    Ne razumijem kako u ljudima moze postojati ovoliko zajedljivosti i mrznje.Nije vam Kosovo susjed.Nece te s njima provoditi stotine godina.Mada dzaba pricam.Ovo je moje misljenje dame i gospodo.Istorija je pokazala da jednostrana rijesenja nisu nikom dobra donijela.Ako Kosovo sada sve dobije,onda sve sto Srbija treba cekati je povoljan trenutak.A svjedoci ste da svako u istoriji doceka svojih 5 minuta.I da li nam treba jos ratova?Da li nam treba jos mrznje?Po meni dovoljno je napraviti zonu razgranicenja.Albancima da se da Presevska dolina,jer ti Albanci nikad nece viditi Srbiju kao svoju majku.Pa cak i da im izgradimo metropolu.Dok je isti slucaj sa Srbima sa sjevera.Da se desi samo jednostavna zamjena.Svi bi bili na svojemu. Elem,to zapadu ne godi jer im treba nesto cime ce drzati Srbiju za ****. Naravno ocekivao bih od Srbije da i u tom slucaju nikada ne prizna nezavisnost Kosova i da ucini kao i dosada da ne udje u UN i ostale svetske organizacije. Primjer dve Njemacke onda.Nisu se nikada priznale sve do ujedinjenja.Ali su funkcionisale ekonomski i trgovinski. Fraze "Kosovo je Srbija" nemaju bas efekta.Jer da nam je bilo stalo do onih Manastira 1200 godina starih mi bi smo ih cuvali pamecu a ne snagom. Zato cemo gledati sada kao unistavaju i skrnave nasa najveca svetista.Hriscanske crkve kojima i vi pripadate.Jer Hrist je jedan.To je cijena neuspjeha.A ko sto u filmu kazu "nije lepo smijati se tudjoj nesreci" jer sve se vraca...sve se placa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare