To je to što me zanima!

"Za međunarodno pravo ova presuda je mračno područje"

U suprotnom mišljenju koje je priložila oslobađajućoj haškoj presudi Stanišiću i Simatoviću, sutkinja tvrdi kako je sudsko vijeće neke dokaze prebrzo odbacilo
Vidi originalni članak

Sutkinja Michele Picard, koja je za oslobađajuću hašku presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću priložila suprotno mišljenje, u opasci ocjenjuje kako su dokazi u procesu bili dovoljni da se dvojicu osudi za zločine koje su u Hrvatskoj i BiH počinile paravojne snage koje su kontrolirali. 

Također, dodala je kako je većina u vijeću prebrzo odbacila dokaze o Stanišićevim vezama s Goranom Hadžićem. Uvjerena je kako se analizom ukupne slike jedino može vidjeti pravo stanje. Na kraju opaske dodala je da su dvojica optuženih bila uključena u situacije koji su vodile etničkom čišćenju još od samih početaka kada nije bilo utvrđeno niti da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi niti je osnivanje paravojnih postrojba bilo potrebno, piše HRT

- Mogu jedino zaključiti da je u ovom predmetu ostvaren udruženi zločinački pothvat i da su mu optuženi pružili doprinos svjesno i u velikoj mjeri. Optuženi u ovom predmetu svjesno su financirali i naoružavali zločince, čak ih obučavali za nezakonite borbe (ljudski štit) tako da mogu počiniti zločine za koje su optuženi znali da će ih počiniti. Ukoliko ne možemo zaključiti da su optuženi pomagali te zločine, moram reći da smo zakoračili u mračno područje međunarodnog prava - istaknula je Picard.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • sestro 31.05.2013.

    mogli su i II svj rat proglasiti građanskim zbog dobrosusjedskih odnosa i pomirbe..koja nebulozna opravdanja...

  • Poštovani 1122 31.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ivanfilip 31.05.2013.

    Bolesne ideje u kojima je patološki promjenjen sadržaj mišljenja o realnosti rata na ovom području ,predsjedavajućeg suca ,prkose zdravom razumu i na njih se očito ne može djelovati činjenicama i argumentima. Takve ideje upućuju na organske probleme čovjeka kojemu nije mjesto na Međunarodnom sudu pravde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare