To je to što me zanima!

Picula: Socijalni radnici trebali bi dobiti priznanje za svoj rad

Tonino Picula postavio je pitanje EK koje dodatne mjere namjeravaju provesti, kako bi se senzibilizirala javnost po pitanju važne uloge socijalnog rada za naše društvo
Vidi originalni članak

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, zastupnik Tonino Picula postavio je pitanje Europskoj komisiji koje dodatne mjere namjeravaju provesti, kako bi se senzibilizirala javnost po pitanju važne uloge socijalnog rada za naše društvo.

- Sustav socijalnog rada i skrbi o ljudima kojima treba pomoć su temelj socijalne države, a važan doprinos ove profesije pomaže olakšati život građanima svih dobi. Njihove široke odgovornosti uključuju brigu o najranjivijim skupinama društva zbog čega socijalni radnici zaslužuju prikladno priznanje za svoj rad - poručio je zastupnik Picula. 

Napomenuo je da je uloga socijalnog rada posebno značajna uslijed duge ekonomske krize i mnogih mjera štednje, kada građani ostaju suočeni s ozbiljnim europskim socijalnim i gospodarskim neizvjesnostima. Zbog toga su kriteriji socijalne pomoći utemeljeni na principu solidarnosti još bitniji.

Na tragu pomoći socijalno najugroženijima, zastupnici su na plenarnoj sjednici u veljači većinom glasova podržali prijedlog o novom programskom razdoblju Fonda za europsku pomoć najsiromašnijima, spasivši od proračunskih rezova milijardu eura i zadržavši iznos od 3,5 milijarde eura u financijskim okvirima EU od 2014. do 2020. godine, iako taj iznos nije ni približno dostatan potrebama onih kojima je pomoć najpotrebnija, podsjetio je Picula.

Zastupnik Picula stoga je postavio pitanje Komisiji razmatra li opciju revizije programa s ciljem povećanja budžeta i prije njegovog formalnog isteka. Osim spomenutog fonda, pitao je i koje dodatne mjere Komisija namjerava provesti kako bi se senzibilizirala javnost po pitanju važne uloge socijalnog rada za naše društvo, a pomoć zaista bila pružena svima onima kojima je potrebna. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • U_krajina 19.03.2014.

    Socijalni radnici bi trebali dobiti šibom po guzici..... moji poznanici imaju sina, sa 14 godina se odao porocima.. stari mu u 3 noću odvalio šljagu kad je došao pijan kući, mali ga prijavio, policija u roku 2 sata odvela čovjeka u stanicu.. socijalna radnica branila malog, kao ima pravo na društvo.. a društvo su bili stariji dečki kriminalci.. sada, sa 20 godina dečko je bez školske spreme, bez love, bez budućnosti, sa policijskim kartonom, sa narkomanskim kartonom.. i to sve zbog jednog šamara koji ga je možda i mogao opametiti.. ali soc.radnica je sve to sj_bala...

  • MarjanJuren 19.03.2014.

    Socijalnu pomoč treba ukinuti,a ne da je 90 % troše na alkohol....a još uvijek radno sposobni ljudi

  • ivič 19.03.2014.

    odi u Susedgrad pa vidi kako tim divnim ljdima treba 6mjeseci da vide u kakvim uvjetima roditelj živi njima pola treba kresati plače a ne dati nagradu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare