To je to što me zanima!

Pijavica i jak vjetar nosili sve pred sobom, ozlijeđen radnik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pljuskovi, grmljavina, tuča, olujni udari vjetra i pijavica oko 22.30 sati pogodili su Murter. Palo je preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Sanacija štete je u tijeku
Vidi originalni članak

Šibensko područje sinoć je zahvatilo nezapamćeno nevrijeme. Pljuskovi, grmljavina, tuča, olujni udari vjetra i pijavica oko 22.30 sati pogodili su Murter. U vrlo kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. 

- Zateklo nas je nespremne. Usred mjesta odvijao se koncert klape Sv. Florijan i Sajam domaćih proizvoda. Odjednom nas je poklopilo. Vjetar je nosio sve u zrak, a što nije on odnio, odnijela je kiša. Šatori i klupe izlagača sa sajma i sva glazbena oprema, zvučnici, pojačala i sve ostalo, završilo je u moru - ispričao nam je načelnik Murtera Ivan Božikov.

Pijavica je došla s mora i prošla kroz središte mjesta. Ljudi su bježali i sklanjali se kuda je tko stigao. Usred pijavice našli su se i članovi klape Sveti Florijan. Oni su se sakrili u kombi, ali pijavica im je odnijela opremu. Slomljenih stabala, poplavljenih podruma, oštećenih krovova, razvaljenih suncobrana, terasa kafića i restorana je bilo na sve strane. Oštećeni su automobili i brodovi. Komunalne službe Općine Murter-Kornati, te vatrogasci DVD-a Tisno i DVD-a Murter-Kornati su odmah izašli na teren. Najprije su raščistili prometnice. Sanacija traje. 

Prilikom akcije raščišćavanja terena ozlijeđen je jedan radnik komunalnog poduzeća i prevezen je u šibensku bolnicu. Na glavu mu je pala grana stabla. Ozljede, srećom, nisu ozbiljne i tijekom dana će biti pušten kući.

Šteta u Pirovcu je ogromna

Nevrijeme je u Murteru trajalo pola sata i ubrzo se preselilo na kopneni dio županije, prema Pirovcu i dalje prema šibenskom zaleđu.

U samo pola sata u Pirovcu je palo 30 mm kiše. U tom silnom nevremenu prevrnute su jedrilice, vjetar im je kidao jedra i jarbole kao da su od papira, dosta manjih brodova se nasukalo i napunilo morem, stradale su pente, gumenjaci, gliseri... 

Stradalo je i nekoliko kafića na plaži kojima su uništene tende i suncobrani, a jednom su uništeni aparati za zabavu i stol za biljar. Srećom, nitko nije ozlijeđen niti je bilo štete na autima, javlja portal ŠibenikIN.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • kukurikuu 22.08.2014.

    U samo pola sata u Pirovcu je palo 30 mm kiše.??? Ovo je sigurno zabuna.

  • Tiranosaurus 22.08.2014.

    Sjećam se..sedamdesetih su ljeta bila isto ovakva..red sunca..red kiše..red sunca..dva reda bijelog..red jakog nevremena..pa opet red sunca..ali se to osamdesetih polako gubilo s obzirom na sve veću prisutnost globalnog zagrijavanja pa su se ljudi..naročito mlađa populacija razmazili dugotrajnim vrućim i sušnim periodima tokom ljeta..a u principu ovakvo vrijeme je sasvim normalno za ljeto

  • 22.08.2014.

    to će sve srediti naš Vakula. on je glavni meteorolog i on sve zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare