To je to što me zanima!

Pirotehnikom se lani teško ozlijedilo 4 djece i 14 odraslih

Od 16. prosinca do 8. siječnja policija će provoditi tradicionalnu akciju 'Mir i dobro'. Iz policije i ove godine apeliraju na roditelje da djeci ne kupuju opasna sredstva
Vidi originalni članak

Policija će od 16. prosinca do 8. siječnja provoditi akciju 'Mir i dobro' kojom će kontrolirati pridržavaju li se građani propisa prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava kao i trgovci prilikom njihove prodaje. 

Tijekom prošlogodišnjih blagdana prilikom rukovanja pirotehnikom teško je ozlijeđeno 18 ljudi, od čega je četvero djece, a propucano je 18 različitih objekata

Lani je policija u akciji oduzela 122 komada oružja, 6.176 streljiva, pet kilograma eksploziva te 13.278 pirotehničkih sredstava. 

Pozivamo i sve građane koji kod kuće još imaju oružja ili eksploziva da ih bez sankcija vrate, kazali su iz MUP-a

U policiji naglašavaju da iz godine u godinu bilježe pad ozlijeđenih kao i manje oduzetih sredstava iz čega zaključuju da akcija ima rezultata. Naglašavaju da se pirotehnička sredstva 2. i 3. razreda mogu prodavati od 15. prosinca, a koristiti samo od 27. prosinca do 1. siječnja. Njih ne mogu kupiti mlađi od 18 godina.

Građanima savjetuju da ih kupuju samo u ovlaštenim i specijaliziranim trgovinama te da kupuju samo ona sredstva koja su licencirana, odnosno odobrena od MUP-a.

- Apeliramo na roditelje da djeci ne kupuju opasna sredstva. Ako ih i kupe, neka ne dozvole da ih djeca koriste bez nadzora. Pozivamo i sve građane koji kod kuće još imaju oružja ili eksploziva da ih bez sankcija vrate - kazali su iz MUP-a.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ivič 14.12.2013.

    več se puca mjesec dana nažalost a policije nigdje na vidiku,najviše pred školom na stanici!Odrasle i trgovce debelo po žepu a ne da trgovine kraj blagajne stave i ponovom sve više trgovina pirotehnikom!To je unosan posao briga njih za sigurnost!

  • paranatox 13.12.2013.

    bolje da bacaju tam neke petardice nego puše i piju, iskreno mrzim petarde, sam me plaše, al bar ne uništavaju te mlade ljude u fizičkom smislu

  • Petar Adamović 13.12.2013.

    Zašto djeca daju petarde odraslima?.

Komentiraj...
Vidi sve komentare