Obavijesti

News

Komentari 9

Pirotehnikom se lani teško ozlijedilo 4 djece i 14 odraslih

Pirotehnikom se lani  teško ozlijedilo 4 djece i 14 odraslih
3

Od 16. prosinca do 8. siječnja policija će provoditi tradicionalnu akciju 'Mir i dobro'. Iz policije i ove godine apeliraju na roditelje da djeci ne kupuju opasna sredstva

VIDEO

Policija će od 16. prosinca do 8. siječnja provoditi akciju 'Mir i dobro' kojom će kontrolirati pridržavaju li se građani propisa prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava kao i trgovci prilikom njihove prodaje. 

Tijekom prošlogodišnjih blagdana prilikom rukovanja pirotehnikom teško je ozlijeđeno 18 ljudi, od čega je četvero djece, a propucano je 18 različitih objekata

Lani je policija u akciji oduzela 122 komada oružja, 6.176 streljiva, pet kilograma eksploziva te 13.278 pirotehničkih sredstava. 

Pozivamo i sve građane koji kod kuće još imaju oružja ili eksploziva da ih bez sankcija vrate, kazali su iz MUP-a

U policiji naglašavaju da iz godine u godinu bilježe pad ozlijeđenih kao i manje oduzetih sredstava iz čega zaključuju da akcija ima rezultata. Naglašavaju da se pirotehnička sredstva 2. i 3. razreda mogu prodavati od 15. prosinca, a koristiti samo od 27. prosinca do 1. siječnja. Njih ne mogu kupiti mlađi od 18 godina.

Građanima savjetuju da ih kupuju samo u ovlaštenim i specijaliziranim trgovinama te da kupuju samo ona sredstva koja su licencirana, odnosno odobrena od MUP-a.

- Apeliramo na roditelje da djeci ne kupuju opasna sredstva. Ako ih i kupe, neka ne dozvole da ih djeca koriste bez nadzora. Pozivamo i sve građane koji kod kuće još imaju oružja ili eksploziva da ih bez sankcija vrate - kazali su iz MUP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...