To je to što me zanima!

Pisao je do posljednjeg daha i uvijek je bio dosljedan sebi

Kolumnist Jajčinović, koji je u novinarstvu bio od 1982., a u Večernjem listu od 1990. godine, preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini nakon duge i teške bolesti
Vidi originalni članak

Od dugogodišnjeg Večernjakova novinara i kolumnista Milana Jajčinovića jučer su se na komemoraciji u Večernjem listu oprostili kolege, suradnici, prijatelji i članovi obitelji.

Kolumnist Jajčinović, koji je u novinarstvu bio od 1982., a u Večernjem listu od 1990. godine, preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini nakon duge i teške bolesti.

– Milana Jajčinovića trebamo pamtiti po njegovim knjigama ‘Đavo i vodeničari’, ‘Korifeji lažnih istina’ i ‘Od Jugoslavije do Euroslavije’, kolumnama i polemikama, ali i pjesmama koje je pisao – poručio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Dodao je kako je Jajčinović uvijek bio dosljedan sebi.

– Nikad se nije sporio s neistomišljenicima, poštovao je tuđa mišljenja, ali čvrsto ostajao pri svojim stavovima. I onda kad nije mogao pisati, svoje je kolumne diktirao supruzi i kćerima. Znao je što piše čak i kad fizički to više nije mogao. Sve to ne bi uspio da nije bio okružen ljubavlju obitelji – rekao je Klarić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • spring19 13.11.2017.

    dobar i objektivan novinar, redovito sam ga čitao

  • nijetebriga 13.11.2017.

    Kolumne novinara gospodina M.Jajcinovic sam uvijek rado citala.. Nadasve jedan od rijetkih koji je objektivno pisao.. Pocivao u miru..

  • slatko volim 13.11.2017.

    Njegovi članci su mi itekako poznati. Imao je jasne stavove o prodaji velikih kompanija, poput Plive, T-coma, Ine, bio je protiv kriminalne pretvorbe te je pisao o srljanju u EU. Bio je realan i dobar novinar, laka mu crna zemlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare