To je to što me zanima!

Pismo dr. Vesne Bosanac: 'Zaustavite napade na bolnicu'

- Armija se neće povući, dapače, ona žuri zauzeti što više. Ja, kao bivši oficir te armije, nisam mogao ni zamisliti da će se ta JNA u to izroditi i da će tako s uživanjem ubijati i rušiti, rekao je Mile Dedaković za Večernji
Vidi originalni članak

Na vukovarskom bojištu nastavljaju se topnički napadi pa je cijelo područje pod stalnim ratnim aktivnostima, pisao je Večernji list o strahotama u Vukovaru 4. studenog 1991. godine. Na grad padaju tisuće granata, a mnoge padaju i na bolnicu. Tog dana je i ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac poslala pismo europskoj misiji i svjetskim državnicima.

- Molimo da sve svoje međunarodne utjecaje upotrijebite za hitan prestanak topovskog i avionskog napada JNA na bolnicu u kojoj su novorođenčad, majke, ranjena djeca, žene i civili. Ukupno je u bolnici 270 ranjenika, a napad ne prestaje. Zbog kontinuiranog napada nema opskrbe ni vodom ni hranom, a kao što znate, zbog blokade nema ni lijekova - pisala je tad dr. Bosanac. Večernjem listu javio se tad i zapovjednik Mile Dedaković Jastreb.

- Armija se neće povući, dapače, ona žuri zauzeti što više. Ja, kao bivši oficir te armije, nisam mogao ni zamisliti da će se ta JNA u to izroditi i da će tako s uživanjem ubijati i rušiti - rekao je Jastreb za Večernji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare