To je to što me zanima!

Pismo otetog novinara naučio napamet i izdiktirao ga majci

Foley kojeg su smaknuli džihadisti je drugom zatvoreniku u ćeliji izdiktirao pismo koje je ovaj, kad se vratio u SAD, prenio njegovoj majci. Pismo je sad objavljeno
Vidi originalni članak

Imao sam loše i dobre dane. Bio sam zahvalan kada je netko bio oslobođen, ali naravno svatko priželjkuje svoju slobodu. Ohrabrivali smo i davali snagu jedni drugima. Moje srce je bilo puno kad god sam sanjao da ću ponovo biti s obitelji i svojim prijateljima. Posebno vas osjećam kad se molim. Molim se da ostanete jaki i da vjerujete. Dok se molim zaista osjećam kao da vas mogu dotaknuti u tami, piše u pismu Jamesa Foleya, američkog novinara kojeg su ubili džihadisti. 

Foley se u zatočeništvu nalazio s još nekoliko zarobljenika. Napisao je više pisama, ali su ih zaplijenili militanti. Foley je onda jednog od zatvorenika zamolio da njegovo pismo nauči napamet, što je ovaj i napravio. Kad se vratio u SAD, pismo je izdiktirao Foleyovoj majci. 

Foley je otet u Sjevernoj Siriji u studenom 2012. godine gdje je izvještavao o građanskom ratu. Prošli utorak ISIS je objavio video koji prikazuje kako militant s britanskim naglaskom odrubljuje glavu novinaru.

U Siriji oslobođen oteti novinar

Otmičari u Siriji u nedjelju su oslobodili američkog novinara Petera Thea Curtisa koji je u zatočeništvu proveo dvije godine. Oslobođenje je provedeno pod nadzorom Katara, a novinar je predan predstavniku Ujedinjenih naroda, javlja Huffington Post koji ističe da je vijesti potvrdio i američki državni tajnik John Kerry. Novinar iz Bostona koji je radio za agenciju DPA otet je u Turskoj. Oslobođen je samo nekoliko dana nakon što su džihadisti odrubili glavu Foleyu.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • mićo 25.08.2014.

    Mudahedin ajde ne seri.

  • pješak 25.08.2014.

    Jedina adekvatna kazna ovom džihadističkom militantu koji je ovom novinaru odrubio glavu jest ta da se vrlo brzo pojavi video snimka kako njemu netko odrubljuje glavu na isti način. Bilo što drugo ne bi bila pravda!

  • muđžahedin 25.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare