To je to što me zanima!

Pitala načelnika za imovinsku: "Rekao mi je da mu p**ušim!"

Novinarka je načelnika pitala zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c"
Vidi originalni članak

Načelnik Općine Tar Vabriga Nivio Stojnić je prostački i potpuno neprimjereno svojoj funkciji reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom Glasa Istre Chiarom Bilić. Naime, na njezino pitanje o njegovim imovinskim karticama, konkretno zašto u imovinsku karticu nije upisao da ima OPG. 

Stojnić je novinarki Bilić rekao da "mu po..ši k…c", javlja Glas Istre.

- Ne znam što da vam kažem, jer sam i ja kao i svi ostali kolege u redakciji totalno iznenađena. Zvala sam ga dva puta. Prvi put mi se nije javio, a drugi je razgovor, obzirom na njegove riječi, trajao svega dvadesetak sekundi. Nisam mogla vjerovati što govori, tim više što je u prijašnjim kontaktima uvijek bio ljubazan iako mi na pitanja nikada nije želio konkretno odgovarati - kazala nam novinarka Bilić.

VIDEO: MLADEN CASHER Ovaj načelnik općine je upisao čak 279 nekretnina u kartici!

Kako navodi Glas Istre, novinarka je načelnika nazvala u srijedu oko 11.40 sati da ga pita zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c". 

Chiara Bilić ga je potom upitala znači li to da joj neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. 

- Tu je naš razgovor završio - kaže Chiara Bilić, koja o slučaju Stojnić izvještava posljednjih tjedana.

Prozvani načelnik nije nam se javljao na mobitel, a na telefonski broj Općine njegova nam je tajnica samo poručila da nas Stojnić ne može primiti, a na pozive se ne javlja jer ima stranku u kancelariji. 

Ipak, načelnik Stojnić nam se javio nešto kasnije, rekavši nam samo ukratko da ga novinarka iznervirala stalnim pozivima. Kazao da je Bilić imala je konstantno spremna sva pitanja, pa tako i odgovore, a da njemu kad je razgovarao s njome jednostavno nije dala da dođe riječi.

Na pitanje zbog čega je tako burno i nepristojno reagirao nije nam ništa želio komentirati jer je žurio na put, pa zamolio da se u petak nađemo kako bi nam sve razjasnio.

HND osudio vulgarni ispad

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje seksistički, degutantan i za javni prostor apsolutno neprimjeren i neprihvatljiv način komuniciranja i ponašanja Nivija Stojnića, načelnika Općine Tar – Vabriga, prema novinarki Glasa Istre Chiari Bilić.

Istražujući već neko vrijeme imovinske kartice načelnika raznih općina u Istri, kolegica Bilić nazvala je danas načelnika Stojnića i pitala ga za njegove imovinske kartice na što joj je on bezobrazno, potpuno neprimjerenim rječnikom uzvratio: "Pop..i mi k...c", ponavljajući joj to nekoliko puta. 

Takvu komunikaciju osobe plaćene javnim novcem, odgovorne javnosti, oštro osuđujemo, što zbog bezobraštine i vrijeđanja kolegice, što zbog želje da on i njemu slični postanu svjesni svoje odgovornosti. 

Hrvatsko novinarsko društvo u zadnjih je godinu dana nekoliko puta upozorilo na krajnje neprimjerene izjave političara i njihovo vrijeđanje novinarki i novinara, koji su na radnom zadatku. Želeći upozoriti na verbalne zlostavljače, HND je, zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske, prije nekoliko mjeseci pokrenuo i javnu kampanju "Samo odgovorite na pitanje". 

IDS osuđuje vulgarni ispad

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza osudio je u ime stranke u srijedu popodne, kako je rekao, "vulgarni ispad načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića", ocjenjujući da je takvo ponašanje ispod svake razine, a za sutra je najavio izvanrednu sjednicu Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a. 

- Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo novinarkama, istaknuo je Sponza i dodao da će se već sutra održati izvanredna sjednica Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a na kojoj će se odlučivati o daljnjim postupcima.

Načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić prostački je i potpuno neprimjereno svojoj dužnosti reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom "Glasa Istre", koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama u kojima, kako je naveo "Glas Istre" u svojem izvješću, "ima više nedoumica i nelogičnosti".

Neprimjerene i neprihvatljive "vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića" najoštrije su osudili i u Klubu žena IDS-a.

- Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo ni na koji način na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.  Dodala  je da IDS "cjelokupnim svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena IDS-a, promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu".

Zato je, smatra ona, istup načelnika Stojnića potpuno suprotan temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije.

- IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima, istaknula je Sandra Ćakić Kuhar.

Idi na 24sata

Komentari 269

  • Bebena_1 13.02.2020.

    Bože sacuvaj tega divljaka. Propali magareči abortus....

  • 13.02.2020.

    Draga novinarko provjerite vi sve načelnike i gradonačelnike u Istri svašta bi se tu našlo neki navodno nemaju doslovno ništa na papiru na svoje ime

  • 13.02.2020.

    Klasičan hrvatski političar. Što bi bio drugačiji od većine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare