Obavijesti

News

Komentari 269

Pitala načelnika za imovinsku: "Rekao mi je da mu p**ušim!"

Pitala načelnika za imovinsku: "Rekao mi je da mu p**ušim!"
1

Novinarka je načelnika pitala zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c"

VIDEO

Načelnik Općine Tar Vabriga Nivio Stojnić je prostački i potpuno neprimjereno svojoj funkciji reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom Glasa Istre Chiarom Bilić. Naime, na njezino pitanje o njegovim imovinskim karticama, konkretno zašto u imovinsku karticu nije upisao da ima OPG. 

Stojnić je novinarki Bilić rekao da "mu po..ši k…c", javlja Glas Istre.

- Ne znam što da vam kažem, jer sam i ja kao i svi ostali kolege u redakciji totalno iznenađena. Zvala sam ga dva puta. Prvi put mi se nije javio, a drugi je razgovor, obzirom na njegove riječi, trajao svega dvadesetak sekundi. Nisam mogla vjerovati što govori, tim više što je u prijašnjim kontaktima uvijek bio ljubazan iako mi na pitanja nikada nije želio konkretno odgovarati - kazala nam novinarka Bilić.

Ovaj načelnik općine je upisao čak 279 nekretnina u kartici!
Ovaj načelnik općine je upisao čak 279 nekretnina u kartici!

Kako navodi Glas Istre, novinarka je načelnika nazvala u srijedu oko 11.40 sati da ga pita zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c". 

Chiara Bilić ga je potom upitala znači li to da joj neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. 

- Tu je naš razgovor završio - kaže Chiara Bilić, koja o slučaju Stojnić izvještava posljednjih tjedana.

Prozvani načelnik nije nam se javljao na mobitel, a na telefonski broj Općine njegova nam je tajnica samo poručila da nas Stojnić ne može primiti, a na pozive se ne javlja jer ima stranku u kancelariji. 

Ipak, načelnik Stojnić nam se javio nešto kasnije, rekavši nam samo ukratko da ga novinarka iznervirala stalnim pozivima. Kazao da je Bilić imala je konstantno spremna sva pitanja, pa tako i odgovore, a da njemu kad je razgovarao s njome jednostavno nije dala da dođe riječi.

Na pitanje zbog čega je tako burno i nepristojno reagirao nije nam ništa želio komentirati jer je žurio na put, pa zamolio da se u petak nađemo kako bi nam sve razjasnio.

HND osudio vulgarni ispad

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje seksistički, degutantan i za javni prostor apsolutno neprimjeren i neprihvatljiv način komuniciranja i ponašanja Nivija Stojnića, načelnika Općine Tar – Vabriga, prema novinarki Glasa Istre Chiari Bilić.

Istražujući već neko vrijeme imovinske kartice načelnika raznih općina u Istri, kolegica Bilić nazvala je danas načelnika Stojnića i pitala ga za njegove imovinske kartice na što joj je on bezobrazno, potpuno neprimjerenim rječnikom uzvratio: "Pop..i mi k...c", ponavljajući joj to nekoliko puta. 

Takvu komunikaciju osobe plaćene javnim novcem, odgovorne javnosti, oštro osuđujemo, što zbog bezobraštine i vrijeđanja kolegice, što zbog želje da on i njemu slični postanu svjesni svoje odgovornosti. 

Hrvatsko novinarsko društvo u zadnjih je godinu dana nekoliko puta upozorilo na krajnje neprimjerene izjave političara i njihovo vrijeđanje novinarki i novinara, koji su na radnom zadatku. Želeći upozoriti na verbalne zlostavljače, HND je, zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske, prije nekoliko mjeseci pokrenuo i javnu kampanju "Samo odgovorite na pitanje". 

IDS osuđuje vulgarni ispad

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza osudio je u ime stranke u srijedu popodne, kako je rekao, "vulgarni ispad načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića", ocjenjujući da je takvo ponašanje ispod svake razine, a za sutra je najavio izvanrednu sjednicu Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a. 

- Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo novinarkama, istaknuo je Sponza i dodao da će se već sutra održati izvanredna sjednica Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a na kojoj će se odlučivati o daljnjim postupcima.

Načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić prostački je i potpuno neprimjereno svojoj dužnosti reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom "Glasa Istre", koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama u kojima, kako je naveo "Glas Istre" u svojem izvješću, "ima više nedoumica i nelogičnosti".

Neprimjerene i neprihvatljive "vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića" najoštrije su osudili i u Klubu žena IDS-a.

- Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo ni na koji način na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.  Dodala  je da IDS "cjelokupnim svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena IDS-a, promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu".

Zato je, smatra ona, istup načelnika Stojnića potpuno suprotan temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije.

- IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima, istaknula je Sandra Ćakić Kuhar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina