To je to što me zanima!

Pješaci na cestama: Ne čekaju zeleno, pretrčavaju i riskiraju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vozači se nerijetko ne drže ograničenja brzine, sjedaju u automobile pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, no nisu uvijek jedini krivci za stradanje pješaka
Vidi originalni članak

Mnogi pješaci izlažu svoje živote, ali i živote vozača u opasnost. Prelaze cestu i po nekoliko desetaka metara od pješačkih prijelaza, zatrčavaju se preko ceste dok je na semaforu crveno i izlijeću na cestu za vrijeme smanjene vidljivosti, često odjeveni u tamnu odjeću.

POGLEDAJTE VIDEO: "Sprintevi" preko ceste

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ono što je još nevjerojatnije je to da su neodgovorni pješaci ponekad i ljudi starije dobi i slabije pokretnosti. Oni kao da očekuju da će im vozači stati, bez obzira na to radi li se o jednosmjernim uličicama ili brzim avenijama van centra grada. Vozači u takvim situacijama često stanu, no kočenjem i stajanjem na brzim cestama, posebice zimi, vrlo je opasno.

POGLEDAJTE VIDEO: Pješaci neoprezno i bezobzirno prelaze cestu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prošle je godine, prema podacima MUP-a, poginulo 73 pješaka, a nešto manje od 1500 sudjelovalo ih je u prometnim nesrećama diljem zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Filomena 23.12.2015.

    ne pada mi napamet da prelazim cestu van pješačkog, i kada je na semaforu crveno iako nema vozila..

  • tilimili 22.12.2015.

    Misle si oni "pa nismo ni mi vesla sisali dok je bakica iz Osijeka pretrčavala cestu na crveno." Zašto ne bi i nas Ostojić počastio :).

  • junko 22.12.2015.

    Ali ne daj Bože da ih policajac želi legitimirati i naplatiti kaznu tada slijedi bijeg,omalovažavanje službene osobe i slično,a kazne nema. Sve koliko god imaju godina treba kazniti,a Zakon mora prema svima biti jednak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare