To je to što me zanima!

Planinare Iranci ipak pustili iz zatvora, proglasili ih špijunima

Josh Fattal, Shane Bauer i Sarah Shourd su 2009. zalutali preko neoznačene granice Kurdistana i Irana. Uhitili su ih, a ove godine osudili na 8 godina zatvora
Vidi originalni članak

Prije dvije godine američke planinare Josha Fattala i Shanea Bauera uhitili su iranske vlasti nakon što su s kolegicom Sarah Shourd zalutali preko neoznačene granice Kurdistana i Irana. Shourd su pustili ranije zbog zdravstvenih problema, dok su njih dvojicu zadržali u zatvoru. Prošli mjesec osudili su ih na osam godina zatvora zbog ilegalnog prelaska granice i špijuniranja za SAD. 

Uz pomoć jamčevine u srijedu su ih pustili na slobodu. Njihov odvjetnik uplatio je 50.000 dolara, a u svemu je pomogao i predsjednik Barack Obama. Zrakoplovom su ih iz Irana prevezli u Oman gdje su ih dočekali njihovi najmiliji. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • peki54321 23.09.2011.

    ja neznam jer se ljudi koji komentiraju zezaju ili šta....komentira se samo protiv amerikanaca (zemlja koja je Hrvatskoj pomagala i u toj zemlji mnogo Hrvata živje). Momci su prešli granicu i optuženi su bili za špiunažu, hmm, wtf a šta su to špiunirali....možda su uzeli wokitoki i komunicirali sa Obamom, u smislu pustinja kamen, pustinja kamen ne vidimo nikakvo nuklearno oružje....amerikanci ne moraju biti fizički u toj zemlji da nju špiuniraju, toliko im je tehnologija razvijena.

  • dasezna 22.09.2011.

    ova dvojca izgledaju kao psihički bolesnici a ne planinari

  • muthafuka 22.09.2011.

    ajde špijuni su, ko ide planinarit tamo, još amerikanci koje ovi mrze do kosti, dobro su prošli

Komentiraj...
Vidi sve komentare