To je to što me zanima!

Planirao napad unutar 72 sata: Kanađani likvidirali terorista

Policija je objavila da je Aaron Driver planirao izvesti napad u samom centru grada za vrijeme 'špice', ali je dodao da nije sto posto siguran o kojem gradu se radi.
Vidi originalni članak

Kanadska policija ubila je 24-godišnjeg muškaraca koji je planirao izvesti veliki teroristički napad unutar 72 sata, piše Daily Mail.

FBI je policiji poslao snimku na kojoj se vidi kako se osoba navodno pripremala za napad. Policija je potom identificirala osumnjičenika, 24-godišnjeg Aarona Drivera. Samo nekoliko sati kasnije policija ga je likvidirala dok se vozio u taksiju.

- Ne moram vam ni govoriti da je to bila utrka s vremenom. Ne želim ni zamisliti što bi se dogodilo da nismo locirali i zaustavili Drivera -  rekao je Mike Cabana iz kanadske policije.

Nakon toga policija je novinarima podijelila video snimku na kojoj Driver prijeti.

- Kanado, toliko puta smo vas upozorili. Koliko puta smo vam rekli što će se dogoditi...Žedni smo za vašom krvlju. Platit će te sa sve što ste nam napravili. Sami ste vidjeli leševe prljavih Francuza na ulicama. Sada to čeka i vas... - poručio je ubijeni fanatik.

Policija je objavila da je Driver planirao izvesti napad u samom centru grada za vrijeme 'špice', ali je dodao da nije sto posto siguran o kojem gradu se radi.

Aaron Driver je bio uhićen prošle godine zbog otvorenog podržavanja Islamske države. Preuzeo je islamsko ime Harun Abdurahman, a živio je u maloj zajednici Strathroy blizu Ontarija. Na društvenim je mrežama podržavao terorističke akcije te propagirao ideje džihadista.

 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • SonjaRadman Livaja 12.08.2016.

    Konačno shvatili su da nema čekanja,Jedin način samo akcije potrage i informacije

  • Friedrich Nietzsche 12.08.2016.

    vi u to vjerujete

  • F***** Noob 12.08.2016.

    Baš mi je drago kako to radi Američka policija. To je poso, a ne ovi naši iz EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare