To je to što me zanima!

Planirate doček na otvorenom? Evo kakvo vas vrijeme očekuje

Pripremate li se za doček na otvorenome, vrijeme će većinom biti povoljno. Uz južinu će oblačnije, uz povremenu kišu, biti samo na dijelu sjevernog Jadrana i gorske Hrvatske
Vidi originalni članak

Tijekom vikenda će ponovno dolaziti sve topliji zrak, pa će osobito nedjelja biti iznadprosječno topla. U novogodišnjoj noći neće biti jako hladno, a povremene kiše bit će uglavnom na širem riječkom području. No, prvog dana nove godine, posebice prema večeri, oborina će biti gotovo u cijeloj zemlji, a promjenljivo i relativno toplo zadržat će se i u nastavku tjedna, javlja HRT.

U subotu će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu, a danju mjestimice umjerenu naoblaku. Vjetar će biti uglavnom slab južni. Jutro hladno s najnižom temperaturom od -5 do -2 °C, a najviša dnevna oko 6 °C. U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te također uz uglavnom slab vjetar, većinom jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -5 do -2 °C, a najviša dnevna između 3 i 6 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno, povremeno i pretežno oblačno, no uglavnom bez oborina. Noć i jutro bit će bez vjetra pa po kotlinama može biti magle, a danju će zapuhati slab i umjeren jugozapadni vjetar. Duž obale ujutro ponegdje slaba bura, danju slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici između -7 i -4 °C, u unutrašnjosti Istre od -2 do 1 °C, a duž obale i na otocima od 3 do 6 °C. Najviša dnevna od 4 do 10 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, ujutro duž obale i bura. Na jugu Hrvatske također barem djelomice sunčano uz umjeren sjeverozapadni vjetar te dnevnu temperaturu zraka između 9 i 12 °C.

Vrijeme za doček...

U nedjelju će zapuhati jugo s kojim će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana prevladavati oblačno vrijeme, a na Silvestrovo povremene kiše može biti uglavnom na širem riječkom području. No, prvi dan iduće godine duž većeg dijela obale prevladavat će oblačno s povremenom kišom češćom na sjevernom dijelu i obilnijom prema večeri. I u ostatku će tjedna biti vrlo promjenljivo. Preko naših će se krajeva brzo premještati nekoliko manje izraženih poremećaja pa će i vjetar često mijenjati smjer i jakost.

Južina će obilježiti zadnji dan ove godine i u unutrašnjosti pa novogodišnja noć neće biti odveć hladna te će u većini krajeva biti suha. Malo kiše može pasti u dijelu Gorskog kotara.

Ipak, s jačim će naoblačenjem u ponedjeljak, u drugom dijelu dana, oborine biti sve češće. U gorju će padati i susnježica i snijeg. Vrlo promjenljivo bit će i sredinom tjedna uz česte izmjene oblaka i sunca te uz povremenu oborinu.

Pripremate li se za doček na otvorenome, vrijeme će većinom biti povoljno. Uz južinu će oblačnije, uz povremenu kišu, biti samo na dijelu sjevernog Jadrana i gorske Hrvatske. 

Može se očekivati jak vjetar

Ipak, za nedjelju je DHMZ zbog jakog vjetra putem Meteoalarma za sjeverozapadni dio unutrašnjosti, Istru i sjeverno primorje, Liku, Gorski kotar te dijelove Dalmacije izdao žuta upozorenja, koja se objavljuju kada su prisutni 'potencijalno opasni' vremenski uvjeti.

Na sjeverozapadu unutrašnjosti, uključujući i Zagreb, ali posebice u Hrvatskom Zagorju i u Međimurju na Silvestrovo će jugozapadni vjetar puhati brzinom do 75 kilometara na sat te, kako ističu u DHMZ-u, postoji opasnost od krhotina koje lete nošene jakim vjetrom.

- Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom zbog krhotina i grana nošenih vjetrom - upozoravaju iz DHMZ-a.

Isto upozorenje vrijedi i za ostala područja na kojima su izdane žute uzbune, s tim da se u Istri i na širem riječkom području očekuje vjetar brzine do 55, u dijelovima Dalmacije do 65, a u Lici i Gorskom kotaru i do 110 kilometara na sat.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 30.12.2017.

    bit ću vani valjda neće kiša:)))))))))

  • Gair 30.12.2017.

    Najgora godina ikad i nikakve proslave za mene nece biti.Isto kao i prethodnih godina.Samo muka i nastojanja da rijesim svoje probleme i probleme svijeta.Dok cete vi drkati onu stvar ja cu rijesavati vase probleme.

  • Gost_Gost 30.12.2017.

    Briga me kakvo će vrijeme biti vani jer ispod jorgan planine biti će sasvim dobro:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare