To je to što me zanima!

Platio je kaznu, a ipak proveo noć u zatvoru zbog 500 kuna

Jad i bijeda pravne države: Zbog nečije aljkavosti Maru Mjehovića (40) uhitili su i tražili da opet plati kaznu pa će mu država vratiti novac. Odbio je
Vidi originalni članak

Porezna uprava u Dubrovniku dvije godine nije proknjižila uplatu za prometni prekršaj. Tvrdili su da nije platio kaznu i priskrbili mu uhićenje i zatvor.

Maro Mjehović (40) iz Dubrovnika 2009. prekoračio je u Karlovcu brzinu za 25 km/h. Na kaznu se nije žalio, ali 500 kuna nije odmah platio. Kako naplatu na zahtjev policije utjeruje Porezna uprava, dobio je njihovu opomenu i 23. ožujka 2010. platio 500 kuna.

- U ponedjeljak, 4. lipnja, zvali su me iz policije da im se javim. Sutradan sam došao u postaju, policajac mi je rekao da imaju nalog da me odvedu u zatvor jer nisam platio kaznu - priča Maro, koji je u specijalnoj policiji bio devet godina.

Prisjetio se o kojoj kazni je riječ, ali ga nisu pustili da ode po kopiju uplatnice. Kaže da mu je policajac sugerirao da plati opet pa će mu država vratiti.

- Nisam lud da plaćam dvaput! - ljut je bio Maro, nesvjestan da će zbog birokracije i nečije aljkavosti završiti u zatvoru.

- Strpali su me u sobu s četiri zatvorenika i četiri kreveta. Jedan je dilao marihuanu, drugi kokain, treći je nekog htio ubiti, a četvrti je psiho. Nije bilo kreveta, pa sam spavao na podu - iako je nevin završio iza rešetaka, Maro je smiren. U srijedu je izbezumljena supruga sudu dostavila dokaz o uplati, pa su ga pustili.

Na Prekršajnom sudu u Dubrovniku potvrdili su da je nevin odveden u zatvor. No ne njihovom nego pogreškom poreznika.


Idi na 24sata

Komentari 39

  • PMF 087 11.06.2012.

    Neka ste vi Sanadera i ostalu bratiju pustili na slobodu... a nas male ovce sitnih zubića ko j... zašto... Drugo i ne zaslužujemo kad smo ko rogovi u vreći.

  • fijuman 11.06.2012.

    Ustanoviti čija je greška u poreznoj upravi i pod hitno ga otpraviti na biro jer nije zaslužio da bude na radnom mjestu i prima plaću. a policajce koji mu nisu omogućili da im pokaže uplatnicu ako je to istina goniti za zloporabu položaja i prekoračenje ovlaštenja i protuzakonito uhićenje osobe i najstrožije kazniti da se više nikada to ne dogodi jer je to sramota za sve policajce koji pošteno i odgovorno rade svoj ionako slabo plaćen posao.

  • rrastovi 10.06.2012.

    A kako bi se onda dragi naš Maro Mjehović javio svojoj supruzi. Jedino vrištanjem, dozivanjem ili dimnim signalima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare