Obavijesti

News

Komentari 39

Platio je kaznu, a ipak proveo noć u zatvoru zbog 500 kuna

Platio je kaznu, a ipak proveo noć u zatvoru zbog 500 kuna
1

Jad i bijeda pravne države: Zbog nečije aljkavosti Maru Mjehovića (40) uhitili su i tražili da opet plati kaznu pa će mu država vratiti novac. Odbio je

VIDEO

Porezna uprava u Dubrovniku dvije godine nije proknjižila uplatu za prometni prekršaj. Tvrdili su da nije platio kaznu i priskrbili mu uhićenje i zatvor.

Maro Mjehović (40) iz Dubrovnika 2009. prekoračio je u Karlovcu brzinu za 25 km/h. Na kaznu se nije žalio, ali 500 kuna nije odmah platio. Kako naplatu na zahtjev policije utjeruje Porezna uprava, dobio je njihovu opomenu i 23. ožujka 2010. platio 500 kuna.

- U ponedjeljak, 4. lipnja, zvali su me iz policije da im se javim. Sutradan sam došao u postaju, policajac mi je rekao da imaju nalog da me odvedu u zatvor jer nisam platio kaznu - priča Maro, koji je u specijalnoj policiji bio devet godina.

Prisjetio se o kojoj kazni je riječ, ali ga nisu pustili da ode po kopiju uplatnice. Kaže da mu je policajac sugerirao da plati opet pa će mu država vratiti.

- Nisam lud da plaćam dvaput! - ljut je bio Maro, nesvjestan da će zbog birokracije i nečije aljkavosti završiti u zatvoru.

- Strpali su me u sobu s četiri zatvorenika i četiri kreveta. Jedan je dilao marihuanu, drugi kokain, treći je nekog htio ubiti, a četvrti je psiho. Nije bilo kreveta, pa sam spavao na podu - iako je nevin završio iza rešetaka, Maro je smiren. U srijedu je izbezumljena supruga sudu dostavila dokaz o uplati, pa su ga pustili.

Na Prekršajnom sudu u Dubrovniku potvrdili su da je nevin odveden u zatvor. No ne njihovom nego pogreškom poreznika.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...